Wat moet je meenemen in je handbagage? Checklist!

Of je nu een vlucht van een uurtje voor de boeg hebt of een trans-Atlantische 9u durende vlucht, het kan heel handig zijn om vooraf goed na te denken wat je meeneemt in je handbagage. Dit kan je comfort tijdens de vlucht enkel maar ten goede komen en stel dat je valies verloren gaat, dan kan je toch enkele items in je handbagage steken om je ter plaatse enkele dagen te depanneren. De volgende checklist is, naast je reisdocumenten, onmisbaar voor elke handbagage:

De keuze van je handbagagevalies

Zorg voor een valies die je makkelijk kan transporteren (bij voorkeur dus op wieltjes of een goeie stevige rugzak). Indien je voor een trolley kiest, kijk dan of je er 1 vindt met een extra vakje langs de buitenzijde zodat je niet telkens je hele valies moet opengooien om er bijvoorbeeld je identiteitskaart uit te vissen… Je moet deze kaart namelijk verschillende malen tonen op de luchthaven. Ook de zaken die je tijdens de vlucht vaak zal gebruiken, kan je dan in dit buitenvakje steken, niks is vervelender dan die hele trolley te moeten openleggen in het gangpad van het vliegtuig.

Je slaapuitrusting

Heb je een langere vlucht voor de boeg? Zorg er dan voor dat je alles voorzien hebt om een verkwikkend dutje te doen. Ik denk daarbij aan een kussen, een oogmasker en oordopjes om het licht en storend lawaai van medereizigers (denk maar aan huilende kinderen of snurkende mensen) buiten te houden. Zeker voor lichte slapers zijn oordopjes onmisbaar.

Reservekledij

In mijn handbagage draag ik altijd 3 extra onderbroeken en 2 reserve T-shirts mee. Als mijn bagage dan verloren blijkt te zijn na mijn vlucht kan ik toch de eerste 2 dagen behelpen tot mijn bagage ofwel gevonden wordt of tot ik inkopen ben kunnen gaan doen ter plaatse. Indien het om een trip naar een gebied gaat waar ik verwacht weinig winkels tegen te komen, doe ik nog wat meer extra kledij mee in mijn handbagage.

Water

Aangezien water dehydratatie van je huid, jetlag en vermoeidheid na de vlucht kan tegengaan, voorzie je het beste altijd een flesje water. Je kan een kunststof oprolflesje meenemen dat je zelf kan vullen met kraantjeswater (bespaart je plaats als het leeg is) of je kan een tripje door de taxfree shop maken. Ook een gezonde snack (zoals een appel) kan deugd doen tijdens de vlucht.

Spulletjes om je op te frissen tijdens de vlucht

Nog tegen de dehydratatie van je huid door de vliegtuiglucht, kan je een staaltje gezichts- en handcrème in je handbagage steken. Ook een lippenbalsem behoort steevast tot mijn standaarduitrusting. Bovendien voorzie ik steeds antibacteriële doekjes om mijn handen te reinigen als ik tijdens de vlucht iets wil eten. Ook muntjes en deodorant kunnen helpen om je fris te voelen tijdens de vlucht.

Entertainment

Een langere vlucht gaat zoveel sneller voorbij als je enkele zaken meehebt om je af te leiden. Een goed boek, een tijdschrift of een tablet bijvoorbeeld. Indien je voor een tablet of GSM gaat, vergeet dan geen powerbank om je batterij op te laden.

Vergeet niet dat niet enkel je handbagage maar ook je reisoutfit is van belang om een comfortabele reis te hebben.

Bovendien zijn bovenstaande zaken vervangbaar en kan je ze bij verlies altijd elders aankopen. Je noodzakelijke reis- en medische documenten, zijn daarentegen niet zo inwisselbaar en daar dien je extra aandacht aan te besteden bij het inpakken.

Vergeet ook de regels voor vloeistoffen in je handbagage niet te respecteren.

Wil je je checklist liever printen?

Wat mee te nemen in je handbagage: Checklist

 

Heb je nog tips voor je medereizigers? Of wil je reageren op dit artikel? Aarzel dan niet om je comment hieronder achter te laten.

4 gedachten over “Wat moet je meenemen in je handbagage? Checklist!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven