Drie manieren om verfgeur weg te krijgen

Schilderen kan je makkelijk zelf, het bespaart je geld uit en je ziet meteen het resultaat van je harde werk. Alleen jammer van die verschrikkelijke verfgeur die er hangt! Hier zijn een aantal tips om verflucht snel weg te krijgen uit je huis.

Tip 1: Koop geurarme verf

Voorkomen is beter dan genezen. Heb je nog geen verf gekocht, dan ga je best op zoek naar verf die weinig geur geeft: een geurarme verf. Deze verf is vaak duurder en bovendien zal niet elke winkel die aanbieden. Toch loont het de moeite om op zoek te gaan naar geurarme verf, zeker als je hoofdpijn krijgt van de geur van verf, of indien je zwanger bent wil je deze geur ook absoluut vermijden.

Weet ook dat verf gebaseerd op water minder geur zal afgeven in het algemeen genomen.

Tip 2: Steek een kaars aan

Kaarsen kunnen erg gevaarlijk zijn, dus oppassen geblazen dus met deze tip. Maar een aantal kaarsen ontsteken in de ruimte(s) waar je verft, kan een heel groot deel van de hinderlijke geur weghalen.

Steek eventueel meerdere kaarsen aan voor grote ruimtes. Een geurkaars kan ook een optie zijn: deze geur kan de vieze verflucht overstijgen.

Tip 3: Zorg voor luchtcirculatie

Je hebt misschien de neiging om de deur van een geverfde kamer te sluiten om de verflucht zoveel mogelijk tegen te houden. De verflucht blijft hierdoor gevangen in de kamer en kan niet ontsnappen. Probeer dus eens de deur open te zetten en de ramen ook in huis. De verflucht zal zich dan weliswaar verspreiden over het hele huis, maar zal wel veel sneller helemaal weg gaan hierdoor.

Heb je een ventilator, dan kan je die ook in de ruimte plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat je verf sneller zal drogen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven