Trouwfoto’s – hoe kan ik flatterend poseren?

Een heel belangrijk onderdeel van het huwelijk zijn uiteraard de trouwfoto’s! Deze blijvende herinneringen zal je nog vele jaren bovenhalen. Vandaar dat het zo belangrijk is dat je er op deze foto’s zo flatterend mogelijk opstaat. Ben je niet bepaald fotogeniek en heb je een beetje een afkeer van de camera? Gelukkig zijn er enkele kleine trucjes om zo mooi mogelijk op foto te staan!

Trouwfoto

  • Houd je armen altijd iets van je lichaam af, zo lijken ze slanker en benadruk je je spieren. Duw ze met andere woorden nooit dicht tegen de zijkant je lichaam. Je wilt niet dat je lichaam en je armen samen 1 “massa” lijken.
  • Poseer nooit helemaal kaarsrecht en full frontal. Draai je lichaam altijd een beetje zodat je zo slank mogelijk lijkt. Leun bovendien met het grootste deel van je gewicht op je achterste been en ontspan je voorste been.
  • Rechte rug, een mooie houding is heel belangrijk!
  • Poseer je voor een groepsfoto of een familiefoto en ben jij de grootste of de stevigste? Ga dan in het midden staan of zorg dat je sowieso geflankeerd wordt aan beide kanten door andere mensen. De mensen op het uiteinde van de foto zien er altijd zwaarder uit. Maar hey, je bent de bruid, uiteraard sta jij in het midden!
  • Doe je research en doorbladert magazines en blogs van bekende mensen. Zij kennen alle trucen van de foor om er zo flatterend mogelijk uit te zien. Oefenen, oefenen, oefenen! Oefen gerust hun poses met een selfiecamera en bekijk achteraf het resultaat. Kijk welke glimlach het mooiste en het meest ontspannen overkomt en let erop dat je je ogen niet te fel dichtknijpt als je lacht op een foto.
  • Trek je kin in en houd deze ietsje naar beneden. Draai je ogen naar de lens en glimlach! Heb je het gevoel dat je kaken bij het glimlachen helemaal verstijven? Druk dan je tong tegen je boventanden zodat die spieren bezig zijn en je gezicht makkelijker kan ontspannen.
  • Ook je make-up is heel belangrijk. Hierover kan je hier een speciaal artikel vinden.
  • Besef vooral dat een foto meestal geen correcte weergave is van de werkelijkheid en zit zeker niet in zak en as als je een slechte foto van jezelf ziet verschijnen. Schaduw, licht en poses kunnen enorm veel invloed uitoefenen. Je ziet er sowieso schitterend uit, twijfel daar niet aan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven