Dé top 10 managementboeken

Wij stelden dé top 10 van managementboeken die jij moet lezen om je management skills te verbeteren en people kennis te vergroten. Het zijn boeken die meermaals bekroond zijn voor hun sterke schrijfstijl en hun unieke inzichten in het management vakgebied. Echt elke manager, van beginnende professional tot top manager, zou deze boeken moeten lezen.

1. Thinking, fast and slow (D. Kahneman)

Dit boek is geschreven door Daniel Kahneman, een psycholoog en winnaar van de Nobelprijs voor economie. Hij legt uit dat het brein op twee snelheden kan werken, een snel en een traag systeem. Erg interessant boek om mensen en jezelf beter te begrijpen.

2. How to win friends and influence people (Carnegie)

Nieuwe vrienden maken en mensen beïnvloeden staat centraal in dit boek. Dit boek werd miljoenen keren verkocht en heeft al evenveel mensen geholpen de ladder van succes te beklimmen. Dit boek leert je manieren om nieuwe vrienden te maken, je populariteit te verhogen, mensen rondom je te overtuigen van jouw ideeën, het winnen van nieuwe klanten, hoe jij een betere spreker kan worden en hoe je het enthousiasme kan verhogen tussen je collegae. Dit boek is een echte bestseller die je anders zullen doen omgaan met mensen rondom je, zowel privé als professioneel.

3. Begin met ‘waarom’ (Simon Sinek)

Waarom zijn sommige organisaties super winstgevend en innovatief, terwijl er heel veel andere bedrijven failliet gaan en totaal niet vernieuwend zijn? Simon Sinek legt het uit op een manier zoals alleen hij dat kan. In business maakt het niet uit wat je doet, maar wel waarom je iets doet. Simon Sinek legt uit hoe jij je business kan omvormen tot het afvragen wat jullie doen, naar de betekenis er achter (waarom). Waarom bestaat dit bedrijf? Wat doen we? Dit boek is echt ideaal voor mensen die aan het roer staan van een bedrijf en een nieuwe wind willen doen blazen.

4. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen R. Covey)

Dit boek werd reeds in 1989 gepubliceerd, maar is nog steeds even relevant als toen. Dit boek heeft al meerdere grote leiders van deze wereld geinspireerd, gaande van CEO’s van grote bedrijven tot presidenten en top managers. Het boek lijst de zeven eigenschappen op die een goede leider zou moeten hebben om effectief te leiden in deze complexe wereld.

5. The lean startup (Eric Ries)

Lean startup is een methodologie om producten en businesses te bouwen, met het doel om zo kort mogelijke ontwikkelingscycli te bekomen. Het boek stelt te beginnen met een simpel prototype en om zo iteratief verder te bouwen aan je business of product.

6. The art of war – the ancient classic (Sun Tzu)

Sun Tzu heeft het in The art of war over de strategie van het oorlogsvoeren. Tzu was een generaal in 500 voor Christus en hij wordt gezien als een topstratateeg als het over oorlog gaat. De principes uitgelegd worden ook vandaag nog gebruikt door generaals, maar ook in bedrijven kan deze kennis gebruikt worden.

7. Excellent onderhandelen (Roger Fisher)

In Excellent onderhandelen legt Roger Fisher uit dat je uiteindelijk met twee bent aan de onderhandelingstafel en dat je tot een conclusie moet komen die voor beide partijen goed is. Als onderhandelaar moet je tot een win-win situatie komen; een situatie die voor beide partijen een goede oplossing is. Je wint dus alle twee.

8. Hooked (Nir Eyal)

Alles wat je doet in het dagelijkse leven is gebaseerd op habits, gewoontes. Nir Eyal legt uit hoe je gewoontes kan kweken die je zullen helpen in je dagelijkse werk en je leven in het algemeen. Het boek is geschreven voor een wijd publiek, gaande van designers tot marketeers tot hoger management.

9. Influence (Robert B. Cialdini)

Cialdini is een hoogleraar psychologie. In zijn boek Influence heeft hij het over overtuiging (persuasion). Hij beschrijft waarom mensen ‘ja’ zeggen en hoe jij mensen er toe kan aanzetten om ook ja te zeggen tegen jouw plannen en ideeën.

10. Business Model Generation (Alexander Osterwalder)

Wil jij een game changer zijn? Wil jij een top bedrijf uit de grond stampen? Wil je gekend staan als een manager die de zaken anders durft aan te pakken? Alexander Osterwalder geef je praktische tips en modellen om de bedrijven van morgen te creëren.

Wat is jouw favoriete management boek? Deel het met anderen in de comments hieronder!

Eén gedachte over “Dé top 10 managementboeken

  1. Voor mij sowiso Excellent onderhandelen. Ik gebruik de technieken in heel wat situaties, zoals tijdens vergaderingen op het werk. Maar ook om in mijn relatie is het al van pas gekomen!
    Mooie lijst!
    Eric

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven