Tips voor wanneer je je trouwkleed gaat kiezen

Kies je entourage verstandig. Tegenwoordig zie je op TV enorm veel programma’s omtrent dit thema. Meestal hebben de bruidjes in spe dan een gigantisch gevolg van beste vriendinnen, nichten, zussen, schoonzussen, moeders, schoonmoeders, vriendinnen van moeders, studievriendinnen enzovoort mee om een van de belangrijkste keuzes van hun leven te maken. Ik zou dit echter absoluut afraden en wel omwille van ontzettend veel verschillende redenen.

Ten eerste wil je dat je bruidsjurk zoveel mogelijk een verrassing blijft op de dag zelf. Als je al 10 personen meeneemt naar je pasbeurt, zijn dat al 10 personen voor wie het zeker geen verrassing meer is. Bovendien kunnen al deze 10 personen details over je jurk of zelfs foto’s gaan delen.

Ten tweede is het een heel moeilijke keuze. Je zal enorm veel jurken aandoen die allemaal mooi zijn. Als je dan met 10 verschillende meningen zit, wordt de keuze wel heel moeilijk. Je zal namelijk nooit, nee echt nooit, een jurk vinden die 10 verschillende personen allemaal tegelijk prachtig vinden. De situatie van twijfel en onzekerheid waarin je je dan zal bevinden en al de verschillende meningen die je zal horen, zullen de kansen dat je zonder jurk het bruidssalon verlaat, enorm vergroten.

Kies bovendien, naast een kleine entourage enkel voor mensen die jou heel goed kennen en kunnen aanvoelen. Als jij een jurk echt prachtig vindt en zij voelen dat aan en zien het aan je gezicht, zullen ze eventuele kleine of onbelangrijke opmerkingen achterwege laten (zoals de sleep die toch 5 centimeter langer was in de vorige jurk) en je helemaal steunen in je keuze.

Fixeer je niet te hard op die ene jurk, in 90% van de gevallen gaan bruiden toch met een hele andere jurk naar huis. Dat wil niet zeggen dat je geen research mag doen en geen stapels bruidsmagazines mag doorbladeren. Absoluut wel, niks is namelijk leuker dan dat toch. J Het is bovendien goed om eventueel bepaalde elementen reeds op het voorhand te kunnen uitsluiten en minstens toch al een idee van je stijl (romantisch, klassiek, WOWjurk, sobere jurk) te hebben als je de bruidszaak binnenstapt. Houd echter altijd je geest open bij het passen en doe ook eens iets aan dat je op het eerste zicht niet zou kiezen, vaak valt je keuze hierop, echt! De bruidsconsulentes doen dit meestal al vele jaren en zien vaak dingen die wij niet zien en hebben vaak een heel goed en objectief beeld van wat ons echt flatteert en wat niet.

wedding dress and bouquet

Zorg dat je er piekfijn uitziet en draag gepast ondergoed

Wanneer je je trouwkleed gaat passen is het belangrijk dat je een dag hebt waarop je je goed in je vel voelt. Als je zo’n dag hebt waar je het gevoel hebt dat je opgeblazen en lelijk bent, zal je het waarschijnlijk moeilijk hebben om een jurk te kiezen omdat je zal vinden dat je nergens mee staat. Begin daarom reeds de avond voor je afspraak met een beautyverwenmoment helemaal voor jezelf. Verschijn op je afspraak met netjes gewassen haren en zijdezachte benen en oksels. Vermijd alles wat kan afgeven op de witte jurken zoals zelfbruiner, spray tan en hevige make-up! Zorg bovendien voor aangepast ondergoed. Je zal namelijk witte jurken aandoen die vaak nauw aansluitend of een beetje doorschijnend kunnen zijn. Huidkleurig ondergoed is hier dus de beste keuze en zorg ook voor een bh waar de bandjes van af kunnen. Persoonlijk zou ik DIM ondergoed aanraden omdat dit heel dun is en geen randen toont in je kledij.

Ga niet te ver…

Heb je gehoord over een geweldige hippe bruidszaak 200km van je woonplaats? Natuurlijk kan het leuk zijn om hier een daguitstap naartoe te maken. Maar weet dat je je niet 1 maar 3 keer naar het bruidssalon waar je je trouwjurk koopt zal moeten verplaatsen. Eenmaal voor het kiezen en dan nog 2 pasbeurten. Kies dus geen bruidszaak in het buitenland of aan de andere kant van het land.

Zorg dat je je bankkaart bijhebt en voldoende geld op je rekening hebt

Ook al zal je je trouwjurk niet onmiddellijk meekrijgen, de verkoopster zal jouw jurk wel bestellen en daarvoor zal je (in de meeste winkels) reeds een voorschot moeten betalen. Hoeveel dit voorschot bedraagt, verschilt van winkel tot winkel. Reken er toch op dat je zeker best de helft van je trouwjurkenbudget op zak hebt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven