Tips om tanden te poetsen met een blokjesbeugel

Je tanden grondig poetsen is altijd belangrijk maar zeker als je een beugel draagt. Niet alleen omdat er anders etensresten tussen je beugel blijven steken, niemand wil glimlachen met een groen stuk spinazie tussen zijn beugel, maar ook omdat je veel meer kans hebt op gaatjes doordat de tanden moeilijker bereikbaar en moeilijker te poetsen zijn. Bovendien heb ik zelf, met mijn beugel, steeds het gevoel dat mijn mond minder proper is doordat het poetsen erg moeilijk is met de blokjes.
Qua tandpasta ben je vrij qua keuze behalve dat deze best fluor bevat. Mijn persoonlijke voorkeur is toch Sensodyne omdat de tanden gevoelig kunnen zijn door de orthodontiebehandeling. De orthodontist zit namelijk elke maand met heel wat apparatuur te sleutelen in de mond en als je dan gevoelige tanden hebt, is dit zeer onaangenaam. Ik poetste daarom met Sensodyne en deed zeker voor elk bezoek bij de orthodontist bovendien een spoeling met mondwater zodat de tanden iets minder gevoelig waren tijdens het orthodontistenbezoek.
Flossen is onmogelijk met een slotjesbeugel, toch is het belangrijk om tussen de tanden te poesten. Daarvoor gebruik ik altijd interdentale borsteltjes. Hiermee bereik je ook gemakkelijk de zones tussen de blokjes en kan je makkelijk etensresten van tussen je blokjes halen. Deze borsteltjes zijn heel klein en kan je dan ook makkelijk meenemen naar het werk of naar een feestje, in je handtas of zelfs broekzak.
Thuis poets ik altijd met een elektrische tandenborstel, al heb ik ook altijd een manueel exemplaar in mijn handtas zitten om op het werk of elders even snel mijn tanden te kunnen poetsen.
Qua elektrische tandenborstel heb ik heel lang een gewone elektrische tandenborstel gebruikt zoals deze:


Ik vond deze persoonlijk erg goed omdat je makkelijk overal vervangborsteltjes vindt en deze ook aangeeft wanneer je al 2 minuten aan het poetsen bent. De link hierboven is een link naar apotheek-online, waar ik alles medisch aankoop. Je krijgt namelijk 10% korting en de verzending is gratis.

Eén gedachte over “Tips om tanden te poetsen met een blokjesbeugel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven