Tips om een verkoudheid te vermijden

Het is weer zover, de zomer loopt jammergenoeg ten einde en die vervelende verkoudheden staan dus weer voor de deur. Gelukkig zijn er kleine (natuurlijke) middeltjes om je zo goed mogelijk tegen een verkoudheid te wapenen.

1.Water, water en nog eens water! Het is een cliché maar het werkt echt. Als je merkt dat een verkoudheid op komst is, begin dan alvast heel veel water te drinken. DOor je lichaam goed te hydrateren, voer je overtollig slijm af. Bovendien krijg je er ook een betere huid door. Win-win! Vermijd dus maar even alcohol en koffie, deze onttrekken vocht aan je lichaam.

2. Iets minder aangenaam maar ook gorgelen en je neus spoelen met een zoutoplossing helpt om het slijm weg te spoelen waardoor het virus minder kans zal krijgen om zich te nestelen.

3. Zorg dat je weerstand optimaal is. Eet dus gezond en vitaminerijke voeding (vooral vitamine C), ga op tijd slapen, neem voldoende rust ( benieuwd hoe lang de ideale powernap duurt?) en neem een goede hygiëne aan door je handen heel vaak te wassen. Antibacteriële zeep is hier een zeer handig hulpmiddel. Ook kan je driemaal per dag Echinacea druppeltjes oplossen in een glas water voor een nog betere weerstand.

Klik om aan te kopen (15% korting en gratis levering)

Fingers crossed dat je van die vervelende verkoudheid bespaard blijft dit jaar!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven