Tip van de dag: Welk bedrag geef ik cadeau op een trouwfeest?

De tijden zijn veranderd. De meeste koppels wonen reeds samen voor het huwelijk en hebben dus geen serveerschalen en steakmessen meer nodig. Een huwelijkslijst is dan ook een dinosaurus uit het verleden. Koppels ontvangen tegenwoordig als huwelijkscadeau het liefst gewoon een enveloppe met geld. Maar hoe zit het met de geldetiquette? Hoeveel geef je nu eigenlijk voor een bruiloft?

Ik hanteer de volgende regel: indien de uitnodiging enkel op de receptie slaat, dan geef ik 50 euro per persoon en dus 100 euro per koppel. In geval van een uitnodiging voor het avondfeest, dan ga ik voor 150 euro per koppel.

Al durf ik wel snoeien in dit bedrag als ik de bruid en bruidegom minder goed ken… Of minder graag heb. 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven