Telefoontje van de juwelier: onze trouwringen zijn klaar!

Superspannend moment en we rijden onmiddellijk vol enthousiasme naar de juwelier. Ter plaatse aangekomen is het enthousiasme snel over als we merken dat mijn trouwring het verkeerde kleur heeft. Deze is namelijk wit goud terwijl we allebei de ringen in geel goud hadden besteld… De juwelier zegt ons dat ze de bestelling opnieuw zal plaatsen en ontgoocheld druipen we af terug naar huis… Het is toch de tweede planningstegenslag op 2 dagen tijd want gisteren hadden we een afspraak met de fotograaf en deze laatste is niet komen opdagen. Hij had zich van datum vergist. We beginnen te beseffen dat het plannen van een huwelijk echt niet allemaal rozengeur en maneschijn is en toch de nodige stress met zich meebrengt. Zo dook er enkele dagen geleden pas echt slecht nieuws op. Een familielid heeft te horen gekregen dat hij ernstig ziek is en ook dit zorgt uiteraard voor een enorme schaduw over het hele gebeuren. Bovendien beginnen ook kleinere problemen op te duiken. Zo is er een koppel uit elkaar gegaan, zijn er mensen die ondertussen ruzie hebben enzovoort. Dat wordt nog een pretje als we aan de tafelschikking beginnen. Ach, zorgen voor later en nu focussen op de gezondheid van ons familielid.

Om mijn gedachten een beetje te proberen afleiden van het slechte nieuws dat we onlangs kregen, probeer ik me te focussen op een aspect van het plannen waar ik enorm hard naar uitkeek: de decoratie!

Trouwringen hem haar

Ik had me altijd voorgenomen om een heel creatief trouwfeest te geven met vele kleine leuke details. Bovendien zou ik alle decoratie zelf willen doen. Ik knutsel graag en het geeft een persoonlijke toets aan het feest: win-win dus.

Ondertussen zijn er, tot mijn enorme schaamte (en nog grotere verbazing van mijn verloofde elke keer hij de brievenbus opendoet), reeds tientallen aliexpress leveringen binnengekomen. Ik heb al ondervonden dat die website een zegen en een vloek tegelijk is. Ze hebben enoooorm veel aanbod tegen heel lage prijzen… Maar… Ze hebben ook veel rommel. Vele dingen komen aan in een ander kleur dan ik had verwacht of lijken me toch kwalitatief niet te zijn wat het zou moeten zijn. Langs de andere kant zijn er ook veel meevallers. De custom houten naampjes die we op de tafels gaan leggen als plaatsaanduiding zijn werkelijk prachtig. Ook de houten tafelnummers en party favor doosjes zijn helemaal zoals we ze wilden. De site lijkt me vooral ideaal om goedkoop dingen te customizen. Wil je kleine houten hartjes met jullie namen op of een gastenboek met een houten kaft en jullie trouwdatum en namen in gelaserd: 1 adres. Houd echter rekening met lange leveringstermijnen van minstens 3 weken tot soms zelfs 2 maanden. Op tijd bestellen is dus de boodschap.

Een vriendin raadde me aan ook even in de Action rond te lopen aangezien ze daar ook veel knutselgerief zouden hebben tegen lage prijzen. En wat blijkt? Spuitbussen met goudverf kosten in de Action slechts een dikke 2 euro (2,25 euro als ik het me goed herinner) terwijl ik ze in de andere doe-het-zelfzaken aan 10 euro of zelfs meer had zien staan. Inladen die handel! Ook qua scrapbooking materiaal hebben ze een ruimte keuze tegen lage prijzen. Leuk voor als ik zou beslissen zelf het trouwalbum te maken. Ik laad het alvast in mijn winkelkarretje… Voor het zekerste… 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven