Zandkoekjes zijn een ideaal baksel om met kinderen samen te maken. Het is een eenvoudig recept, je hebt niet veel ingredienten nodig en zandkoekjes zijn gewoon heel lekker! Zandkoekjes zijn eenvoudige koekjes die knapperig en luchtig zijn, maar ook zoet en dus ideaal als dessert. Binnen het half uur zijn de koekjes reeds klaar (wel even laten afkoelen als ze uit de oven komen!), maar je kan er gerust ook makkelijk tot 2u mee bezig zijn. Je kan orginele bakvormpjes gebruiken, of zelf figuurtjes uitvinden.
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Oventijd: 15 minuten (170 graden)
Je kan alvast zorgen dat je oven warm wordt: kies voor 170 graden celcius.
Ingredienten
Zoals ik beloofde, heb je dus echt niet veel ingredienten nodig om knapperige zandkoekjes zelf te maken: het is dan ook een eenvoudig recept. Veel kans zelfs dat je alle benodigdheden reeds bij jou thuis hebt liggen.
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 250 gram bloem
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
Extra benodigdheden zijn: bakpapier, bakvormen en een deegrol. Alternatieven zijn ook mogelijk moest je dit niet in huis hebben.
Bereiding
- Maak de boter zacht. Dit kan je doen door de boter lange tijd op kamertemperatuur te laten staan, of een 10-20 seconden in de microgolfoven te steken.
- Klop de boter samen met de vanillepoeder
- Klop het ei los en voeg het bij het mengsel van de boter en de vanillesuiker
- Voeg nu de bloem en de suiker toe aan het geheel, en kneed alles goed samen. Leuke opdracht voor kinderen!
- Neem een deegrol en rol het deeg plat. Het deeg zou zo een 1cm dik mogen zijn.
- Neem vormpjes en duw ze uit het deeg en leg ze op een bakplaat.
- Oven warm? Oké, dan steek je de bakplaat met de koekjes in de oven. Zet de timer op 15 minuten.
Heb je je deeg dikker gemaakt dan 1 centimeter (of net veel dunner), hou hier dan rekening mee in je baktijd.
Heel erg snel en gemakkelijk
Bedankt voor dat