Recept: lekkere luchtige chocolademousse

Als grote chocoladefreak is het vinden van een goed recept voor chocolademousse is iets waar ik al heel lang mee bezig ben. Chocolademousse is vaak te zaar, niet luchtig genoeg of vergt enorm veel ingrediënten. Toen kwam ik terecht bij dit heel gemakkelijke, snelle recept waarvoor weinig ingrediënten nodig zijn en het is de beste chocolademousse die ik al gemaakt heb. Als ik deze maak als er vrienden en familie op bezoek komen, krijg ik steevast veel lieve complimenten, superfijn! Deze choclademousse blinkt vooral uit qua textuur, je krijgt  namelijk een echte luchtige mousse en geen puddingkje.

Genoeg gestoeft? Aan de slag dan maar!

Voor deze chocolademousse heb je slechts 3 ingrediënten nodig:

  • 200 gr chocolade (ik vind de donkere van côte d’or het lekkerste)
  • 100 gram suiker
  • 8 eieren

De bereiding is heel snel en eenvoudig:

  • Smelt de chocolade samen met de suiker (au bain Marie)
  • Voeg de eigelen toe
  • Klop het eiwit stijf
  • Spatel het eiwit onder de chocolade

Tip: spatel het eiwit heel voorzichtig onder de massa. Doe dit zo weinig mogelijk om je luchtige textuur te behouden

Smakelijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven