Een superlekkere en luchtige chocoladetaart met weinig ingrediënten die iedereen in huis heeft – voor de echte chocoholics.
Haal dit alvast uit je kast:
- 250 gram fondantchocolade (ik koos noir de noir van cote d’or)
- 250 gram boter (ik gebruikte solo)
- 250 gram suiker
- 6 eieren (best op kamertemperatuur dus haal ze op tijd uit de koelkast)
- 80 gram zelfrijzende bloem
Zo begin je eraan:
Smelt de 250 gram chocolade samen met de 250 gram boter au bain marie.
Scheid de eiwitten van de dooiers (en zet de eiwitten even opzij, deze gebruiken we nog bij de laatste stap)
Klop de eierdooiers samen met de suiker op tot het mengsel verbleekt.
Voeg de 80 gram bloem toe.
Voeg het chocolademengsel toe.
Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn en voeg deze daarna aan het mengsel toe.
Giet het deeg in een met bakpapier bekleedde springvorm.
Zet het mengsel gedurende 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Geniet ervan!
Chocoladegroetjes,
Alice