Trouwlocatie: is het echt hopeloos als je deze geen jaar op het voorhand kan vastleggen?

Na een paar dagen op onze roze wolk geleefd te hebben na het huwelijksaanzoek, donderden we gauw even terug in de realiteit toen iedereen ons vroeg waar en wanneer het huwelijk zou doorgaan. We zeiden vol overtuiging en enthousiasme dat we graag een lentebruiloft zouden hebben (die roze wolk nog steeds, weet je wel) en waren geweldig verbaasd toen iedereen ons zei dat we daar, met nog een dikke 9 maanden voor de boeg, dan wel rijkelijk laat voor zouden zijn in alle zalen. Blijkbaar dient deze minstens een jaar (lees: anderhalf jaar tot 2 jaar voor de echte bridezilla’s) op het voorhand vastgelegd te worden… Oeps…

Maar is dit wel zo?  Is het echt zo dat je geen trouwlocatie vindt als je deze niet minstens een jaar voordien hebt vastgelegd? Zitten alle zalen echt vol voor minstens 1 jaar ver? Vol overtuiging dat we toch nog iets zouden kunnen regelen gingen we op zoek…

Het antwoord is ja en nee…

Trouwlocatie

We kwamen tot de vaststelling dat onze familie en vrienden inderdaad (jammer genoeg) een punt hadden… De typische feestzalen en trouwlocaties zullen op de typische trouwdagen (dwz: de zaterdagen binnen het trouwseizoen à het trouwseizoen loopt van april tot en met september) hoogstwaarschijnlijk tot zo goed als zeker minstens 1 jaar, vaak zelfs anderhalf jaar op het voorhand volgeboekt zijn.

Maarrrrrrr… Niet getreurd, mits een beetje creativiteit is het echt wel mogelijk om je droombruiloft in minder dan een jaar tijd te organiseren.

Een eerste mogelijkheid is: flexibiliteit in je data.

Is die trouw op zaterdag geen absolute vereiste voor jullie? Dan is er voor jullie zeker de mogelijkheid om nog een heel ruime keuze aan zalen over te houden! Als je erover nadenkt, heeft je dichte familie toch vaak (afhankelijk waar ze tewerkgesteld zijn) sowieso recht op een dag verlof op jouw trouwdag. Veel familieleden zullen bovendien misschien reeds gepensioneerd zijn? Of zelfstandig zijn waardoor ze meer flexibiliteit voor de dag kunnen brengen? Of misschien hebben jullie eerder een intieme bruiloft met weinig genodigden p het oog? Dan is een weekdag zeker een optie!

Ook buiten het trouwseizoen zijn veel meer data beschikbaar en kunnen prachtige huwelijken georganiseerd worden, meestal zelfs op zaterdag. Denk maar aan een Valentijnshuwelijk, een Kerst- of Oudejaarshuwelijk of misschien wel een Winter Wonderland huwelijk. Je kan ook altijd meer op de herfst mikken, vaak zijn de temperaturen dan nog heel mild en denk maar eens welke prachtige trouwfoto’s die gekleurde blaadjes aan alle bomen zullen opleveren.

Een tweede mogelijkheid is flexibiliteit qua locatie. Trouwfeesten in eigen tuin (of misschien heeft een familielid een grote tuin?) onder een sterrentent (die je makkelijk kan huren) zijn helemaal Instagramwaardig tegenwoordig. Of ga eens op zoek naar een privélocatie? Misschien heeft een kennis of familielid wel een mooi domein, kasteel, toegang tot een brouwerij, oud klooster, een bos of een industrieel gebouw? Kijk ook zeker eens welke gemeenschappelijke domeinen tot de mogelijkheden behoren. Misschien mag je wel trouwen op bepaalde stranden of in bepaalde parken? Indien je niet echt de juiste connecties lijkt te hebben, kan je in dit geval ook altijd een weddingplanner inschakelen, vaak hebben zij wel contacten met privépersonen die af en toe wel bereid zijn hun domein te verhuren voor trouwfeesten.

Een derde mogelijkheid is voor de durvers! Namelijk het erop wagen en toch even je gedroomde locatie contacteren in de vraag of ze geen annulaties hebben op een bepaalde dag die dus ineens zou vrijkomen. Je kan bovendien vragen of ze jullie op de “reservelijst” kunnen plaatsen indien er een datum zou vrijkomen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven