Op vakantie vertrekken zonder zorgen: de checklist voor je huis!

Om zorgeloos en veilig op vakantie te vertrekken, is het belangrijk dat thuis ook alles in orde is. Eens je deze checklist overlopen hebt, kan je op je 2 oren slapen en je huis veilig achterlaten om op vakantie te vertrekken.

  1. Zorg voor je achterblijvende huisdieren, bloemen en planten

Vergeet niet om deze persoon een huissleutel te geven en toon duidelijk waar de katten/hondenvoeding zich bevindt. Geef duidelijke instructies over hoe vaak en hoeveel je huisdier dient te eten. Je kan deze vertrouwenspersoon eveneens je verblijfsgegeven (naam en telefoonnummer van je hotel) doorgeven.

2. Laat uit niets blijken dat je niet thuis bent om inbrekers geen kans te geven

Komt iemand je kat/hond eten geven en je planten bewateren? Vraag dan ook dat deze persoon telkens de brievenbus leegmaakt, dan is er geen uitpuilende post die erop kan wijzen dat de huiseigenaar afwezig is. Je kan hem eveneens vragen af en toe de gordijnen en rolluiken open- en dicht te doen zodat men ziet dat er verandering is in huis en mogelijke inbrekers geen idee hebben dat je niet thuis bent. Laat ook uit niks blijken dat je niet thuis bent: spreek geen boodschap in op je antwoordapparaat, hang geen briefje aan je deur.  Een tijdschakelaar die af en toe de lichten laat aan- en uitgaan kan eveneens helpen om de illusie van bewoning te creëeren. Je kan ook de politie inlichten over je afwezigheid en hen vragen af en toe eens op controle te komen. Berg al je waardevolle spullen op in een kluis. Zorg dat alle ramen en deuren gesloten zijn (ook eventuele kleine raampjes in het toilet) en schakel het alarm aan voor je vertrekt.

3. Bespaar energie!

Trek de stekkers van je elektronische apparaten uit, zorg dat er geen opladers meer in het stopcontact zitten en schakel de verwarming uit. Dit bespaart niet enkel energie maar is ook brandveilig.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven