Nog 7 maand te gaan: het kiezen van de suitekledij en kostuum van de bruidegom

Omdat het ons mooier zou lijken op de foto’s (nu we weten dat we.. oef… wel degelijk een fotograaf hebben, durven we over de foto’s te dromen) beslissen we om suitekledij te huren voor de mannen in de suite.

We gaan met de papa’s naar een zaak in ceremoniekledij (Vanwynsberghe in Kuurne). Oeps, we zijn zo bezig geweest met het maken van een afspraak met de papa’s dat we vergeten zijn een afspraak te maken met de winkel… Da’s al de tweede vergetelheid…

We komen aan bij de winkel en gelukkig hebben ze een uitzonderlijk kalme dag. Na een klein half uurtje wachten is er een verkoopster vrij die ons kan helpen, ondanks ons gebrek aan afspraak. Ze vraagt ons naar het type pak dat we zouden willen (tippenjas of niet, smoking, kostuum met mouwloos jasje of zonder) en naar het kleur dat we voor ogen hebben. Bovendien kiest ze eerst het pak voor de bruidegom uit zodat ze de suitekostuums hierop kan afstemmen. Aangezien we ook een kindje in onze suite hebben, zorgt ze dat we enkel suitekostuums zien waarvan exact hetzelfde pak ook in kinderformaat beschikbaar is.  De dassen en pakken worden gekozen en we geven het aantal personen door die in de suite zullen lopen. Deze mensen kunnen later hun kostuum komen passen en moeten enkel de trouwdatum of onze namen doorgeven en dan krijgen ze het juiste kostuum voorgeschoteld. Ze geeft ook mee dat mannen die nog zouden kunnen schommelen in gewicht, best wachten tot kort voor de trouw om hun pak te komen passen.

Bruidegom

Het hemd kan niet gehuurd worden en dient aangekocht te worden. 1 dag voor het huwelijk mogen we de kledij gaan afhalen en de maandag na het huwelijk moeten alle pakken terug binnengebracht worden.

Voilà; kostuum van de bruidegom en suitekledij: check!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven