De 6 mooiste kunstkerstbomen voor een gezellige kerst

Een mooie kerstboom is voor mij een kersboom die er gezellig uitziet. Het hoeft zeker geen echte boom te zijn, want die moet je elk jaar opnieuw aankopen. Een echte boom verliest ook zijn naalden, wat dan weer tot heel wat kuiswerk leidt.

Ik ben dus zelf voorstander van een mooie kunstkerstboom, eentje die je nog vele jaren kan gebruiken. En dat is ook wat ik met dit artikeltje probeer te doen: ik lijst enkel de meest kwalitatieve kerstbomen op die er bovendien (bijna) echt uitzien.

1. Everlands Imperial Pine

De Everlands Imperial Pine is mijn persoonlijke favoriet. Dit is een knappe kunstkerstboom die je waar je nog zelf lichtjes en versiering kan aan toevoegen. Het is een erg volle boom, dus zonder lelijke ‘gaten’ in de boom.

De boom is bovendien brandveilig en je kan hem kopen in verschillende groottes, dus ook goed voor je appartement(je) of je grote villa.

2. Forest Frosted

De harde naaldjes van de Forest Frosted kunstkerstboom uit de collectie van Triumph Tree hebben een witte kern zodat het net lijkt of er op het uiteinde van elk naaldje een sneeuwkristal is gevallen. Een mooi begin van een witte kerst want dit subtiele frosted puntje geeft een mooi contrast met de kleur van het dennengroen.

Iets of wat aan de prijzige kant, maar dan heb je wel kwaliteit in huis. De Forest Frosted kan je nog vele jaren gebruiken dus eenmaal je hem koopt.

3. Dakota (met LED lichtjes)

De Dakota, van het merk Royal Christmas, is een kunstkerstboom met warme LED lampjes. Je hoeft hem dus niet meer zelf te verlichten en een aparte verlichting te kopen.

Deze boom wordt trouwens geleverd met een erg stevige luxe opbergdoos, ideaal dus om deze boom meerdere jaren nog te gebruiken. Hij is z’n geld dus echt wel meer dan waard.

4. Washington

De Washington is een echte luxe kerstboom. De takken zijn vrij spits en zijn vervaardigd van hoogwaardige pvc materiaal. Deze knappe boom is misschien wel de meest makkelijke boom om op te zetten; je kan de takken eenvoudig inhaken op de stam om zo de boom in slechts een paar minuten op te zetten en later ook terug af te breken. En, wij vonden de handleiding/beschrijving erg duidelijk.

5. Lodge Slim Pine

Zoals de naam doet vermoeden, is de Lodge Slim Pine een eerder smalle boom. Ik wou hem zeker ook in dit lijstje zetten omdat niet iedereen even veel plaats heeft om een boom te plaatsen. Toch is deze kunstkerstboom erg knap en ook erg vol.

Nog een reden dat hij in dit lijstje belandde, is het handige opzetsysteem. Dankzij een soort paraplu-systeem kan je hem makkelijk opzetten en terug in de doos steken.

Registreer je deze kerstboom online, dan geniet je bovendien van maar liefst 12 jaar garantie, dus nog een groot pluspunt aan de Lodge Slim Pine.

6. Champagne

Champagne is duur, exclusief, heerlijk, … en dat is ook deze Champagneboom. Met een hoogte van 2m, maar liefst 400 LED lampjes en een boom van de allerhoogste kwaliteit is de Champagne een echt pronkstuk. Wil je een exclusieve boom in huis nemen en jaloerse blikken in ontvangst nemen, dan kies je resoluut voor deze boom.

Welke boom vind jij de mooiste? Laat het weten in de reacties!

Schuiven naar boven