Mooi en populaire trendy planten die toch iets van onderhoud vergen – advanced level

Heb je je eerste kamerplanten uit je verzameling (uit dit lijstje) in leven kunnen houden? Ben je bereid om iets meer tijd en moeite te doen om ook een veeleisender exemplaar in huis te nemen? Dan is de opsomming hieronder ideaal voor jou. Deze kamerplanten zijn momenteel de hippe it-planten van het moment die iets meer aandacht vragen (maar toch niet te moeilijk zijn qua onderhoud!):

  • Polkadot Begonia, ook wel stippenbegonia genoemd. Werkelijk een prachtige plant met haar witte stippen op de diepgroene langwerpige bladeren. Van een echte eye-catcher in je interieur gesproken… Op zich is dit geen moeilijke plant om in leven te houden maar ze vergt wel iets meer aandacht dan pakweg een pannenkoekenplant, vandaar dat ze in dit lijstje terecht komt. Deze plant heeft namelijk een hekel aan droog staan, je mag ze dus zeker niet uit het ook verliezen! Ook kan deze plant vrij snel last krijgen van schimmelvorming.
  • Calatheasoorten zoals Calathea Triostar, Orbiflora, Medaillon of Ornata. Een hele mooie plant met mooie bladeren waar prachtige motieven in zitten naar gelang de soort die je in huis haalt. Komt in het advanced level lijstje terecht omwille van haar bijnaam: de dramathea. Jawel, deze plant heeft streken. Als deze plant ontevreden is, laat ze dat al heel snel merken door haar bladen te sluiten en op te rollen. Ga maar uitzoeken wat nu weer het probleem is van deze dramaqueen… Laat je je niet afschrikken door wat drama? Goed, dan is deze plant een mooie keuze in je interieur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven