Mijn kind wil geen fruitpap of fruit (meer) eten, help, wat kan ik doen?

Ik denk dat alle kindjes wel eens door zo’n fase gaan waarbij ze bepaalde voeding ineens zomaar weigeren, dat is absoluut bij ons zoontje ook zo. Als het om zijn fruitje gaat, heb ik dit niet graag aangezien dit toch een belangrijke bron van vitamientjes is. Enkele dingen die we toen uitprobeerden en wel hielpen (en hopelijk jullie ook!):

  • Wissel af in fruitsoorten. Onze zoon heeft een echte bananenfase gehad (wou enkel banaan eten) en wou ineens geen banaan meer eten. We hebben toen andere soorten fruit proberen aanbieden en uiteindelijk zit hij nu in een perenfase 😀
  • Geef je potjes fruit, probeer dan eens verse fruitpap of omgekeerd.
  • Probeer eens een andere consistentie: geen of wel brokjes, grotere of kleinere brokjes
  • Geef eens een vork in plaats van een lepel of omgekeerd. Ons zoontje at altijd met een lepeltje maar weigerde ineens alles. Met een vork wil hij nu weer wel eten, hahaha… Tegenwoordig geven we hem zowel een vork als een lepel en kan hij zelf kiezen waarmee hij eet.
  • Als ons zoontje ziek is, werkt deze tip echt wonderen: fruitknijpzakjes! Deze hebben ons al heel vaak gered, ook als ons zoontje ineens niks meer wil eten. Je kan deze halen in de meeste supermarkten. in Delhaize hebben ze er van Ella’s Kitchen en in de Lidl kan je ze bijvoorbeeld vrij goedkoop van hun huismerk vinden.
  • If all else fails, dan zetten wij hem aan tafel met zijn bord en zijn tablet voor zijn neus. Soms is hij dan zo gehypnotiseerd door zijn filpjes dat hij tegelijk begint te eten.

Tot slot een paar dooddoeners die ik constant in m’n hoofd afspeel op zo’n momenten: alleen kalmte kan u redden, gelukkig is alles een fase, ook dit zal uiteindelijk wel weer zichzelf oplossen,… 😀

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven