Mijn ervaringen met orthodontie voor volwassenen

Mijn orthodontieverhaal begon eigenlijk al tijdens mijn tienerjaren. Ik droeg reeds 2 jaar een beugel om de scheve stand van mijn tanden te corrigeren. Echter had ik een overbeet waarvoor, om redenen die mij nog steeds onbekend zijn, mijn toenmalige orthodontist niet ingegrepen heeft. Toen de orthodontiebehandeling afgelopen was, kreeg ik onderaan een retentiedraadje en voor bovenaan een nachtbeugel. Ik droeg die nachtbeugel jarenlang lang trouw elke nacht uit schrik dat de tanden zouden scheefgroeien tot ik deze eens ergens verloren ben. Vrij snel begonnen de tanden terug scheef te staan en de situatie werd erger en erger waardoor ik 3,5 jaar geleden bij een (andere) orthodontiste aanklopte om er iets aan te doen. Zij zag echter onmiddellijk de overbeet als het grootste aan te pakken probleem en zei me dat niet enkel een blokjesbeugelbehandeling nodig zou zijn maar ook een kaakoperatie. Ze voorspelde dat er een eerste deel van de blokjesbehandeling van anderhalf jaar zou zijn, gevolgd door een kaakoperatie, gevolgd door nog 6 maanden blokjes. Ondertussen zijn we 3 jaar verder heb ik pas sinds april mijn kaakoperatie  achter de rug en nu nog  6 maand blokjes te gaan. Maar het einde nadert dus…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven