Hoeveel Pampers maat 1 heb je nodig voor een baby?

Je bent zwanger van je (eerste) kindje? Proficiat! Een kind krijgen is het mooiste wat er is, dus geniet er met volle teugen van. Waarschijnlijk wil je op de maanden voor de bevalling je ideaal voorbereiding op de komst van jouw zoon of dochter. Een goed voorbeeld is het aankopen van luiers, maar hoeveel pampers maat 1 heb je nu eigenlijk nodig?

Waarom luiers van het merk Pampers gebruiken?

De luiers van Pampers zijn meermaals bekroond voor hun uitstekende kwaliteit: ideaal comfort voor jouw kindje, en uitstekende kwaliteit. Er zijn natuurlijk ook goede alternatieven op de markt, zoals de luiers van Kruidvat.

Pampers Premium Protection maat 1 (New Born), 44 stuks (2-5kg)

In dit artikel ga ik er echter enkel dieper in op luiers van het merk Pampers. Gezien dit door neutrale partijen vaak als beste van de test wordt aangeduid.

Pampers Premium Protection New Baby luiers bieden het beste comfort en de beste bescherming, zodat je baby niets anders dan liefde zal voelen. Omdat ze zijdezacht zijn, zitten ze zo comfortabel dat je baby ze nauwelijks zal voelen.

Luiermaten per leeftijd en gewicht

Pampers gebruikt maten om hun verschillende groottes van luiers aan te duiden. Elk kind is anders, dus je kan nooit perfect berekenen hoeveel pampers je precies nodig hebt van elke maat. Toch kan volgende tabel hieronder je een goed beeld geven.

Pampers maatGewicht (kilogram)Leeftijd
01-2prematuur
12-50-1 maand
23-60-3 maand
34-91-8 maand
3 plus5-102-12 maand
49-209 maand – 4 jaar
4 plus9-209 maand – 5 jaar
511-2515 maand – 7 jaar
5 plus13-272-8 jaar
615+3 jaar+

Je ziet duidelijk dat de leeftijden overlappen.

Hoeveel Pampers maat 1?

Hoeveel Pampers je precies nodig hebt, zal afhangen van de volgende zaken:

  • Hoe lang je baby tussen 2 en 5 kilogram zal wegen
  • Het aantal keer per dag dat de Pamper verschoont van je baby

Ik maak dus 3 berekeningen, afhankelijk van deze twee variabelen.

ScenarioGroeicurveVerversingenAantal pampers
1. WeinigSnelle groei
(1 maand)
Weinig
(5/dag)
150 stuks
2. GemiddeldGemiddelde groei
(2 maanden)
Gemiddeld
(7/dag)
420 stuks
3. VeelTrage groei
(3 maanden)
Veel
(9/dag)
810 stuks

Conclusie

De conclusie is dat je niet exact kan weten op voorhand hoeveel Pampers je nodig zal hebben voor jouw kind. Het is echter wel een goed idee om reeds een aantal Pampers maat 1 te kopen tijdens de zwangerschap: een voorzichtige aankoop is ergens tussen 150 en 420 stuks.

Waar koop ik de goedkoopste Pampers?

Pampers zal een premium product, die duidelijk op vele punten beter scoort dan een andere luier. Dit heeft dan ook zijn prijs. Hoewel vaak mensen denken dat Colruyt de goedkoopste plek is om luiers van Pampers te kopen, is een online aankoop via Bol.com vaak nóg voordeliger per stuk. Helaas kan je geen Pampers kortingsbonnen inzetten via Bol, maar ze zijn alsnog per stuk goedkoper zelfs zonder de bonnetjes.

PS: op zoek naar gratis spullen voor je kindje? Ik screen een blog artikeltje over gratis producten zwangerschap. Veel leesplezier!

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven