Hoeveel mensen neem ik mee of mag ik meenemen om mijn trouwkleed te kiezen in de bruidszaak?

Kies je entourage verstandig. Tegenwoordig zie je op TV enorm veel programma’s omtrent dit thema. Meestal hebben de bruidjes in spe dan een gigantisch gevolg van beste vriendinnen, nichten, zussen, schoonzussen, moeders, schoonmoeders, vriendinnen van moeders, studievriendinnen enzovoort mee om een van de belangrijkste keuzes van hun leven te maken. Ik zou dit echter absoluut afraden. Bovendien zien bruidswinkels bruiden met grote groepen eigenlijk helemaal niet graag komen. Geen uitbundige “Say yes to the dress” toestanden in België dus. J

Ten eerste is er de praktische reden. Bruidssalons hebben in België echt geen sofa voor 6 personen en nog 4 bijkomende stoelen staan. Bruidszaken zijn eigenlijk helemaal niet op grote entourages voorzien. Vaak is er helemaal geen grote oppervlakte of zaal waar je voor de spiegel gaat staan en is er vlak naast de pasruimte een bank voorzien waar maximum 4 mensen kunnen plaatsnemen.

Naast de praktische reden, zou ik het nog omwille van zoveel andere redenen afraden.

Trouwkleed kiezen

Uiteraard wil je dat je trouwkleed zoveel mogelijk een verrassing blijft op de dag zelf. Als je al 10 personen meeneemt naar je pasbeurt, zijn dat al 10 personen voor wie het zeker geen verrassing meer is. Bovendien kunnen al deze 10 personen details over je jurk of zelfs foto’s gaan delen.

Vervolgens, is het een heel moeilijke keuze. Je zal enorm veel jurken aandoen die allemaal mooi zijn. Als je dan met 10 verschillende meningen zit, wordt de keuze wel heel moeilijk. Je zal namelijk nooit, nee echt nooit, een jurk vinden die 10 verschillende personen allemaal tegelijk prachtig vinden. De situatie van twijfel en onzekerheid waarin je je dan zal bevinden en al de verschillende meningen die je zal horen, zullen de kansen dat je zonder jurk het bruidssalon verlaat, enorm vergroten.

Kies bovendien, naast een kleine entourage enkel voor mensen die jou heel goed kennen en kunnen aanvoelen. Als jij een jurk echt prachtig vindt en zij voelen dat aan en zien het aan je gezicht, zullen ze eventuele kleine of onbelangrijke opmerkingen achterwege laten (zoals de sleep die toch 5 centimeter langer was in de vorige jurk) en je helemaal steunen in je keuze.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven