Hoe voel je dat je bevalling eraan komt?

Zwangere vrouwen zijn vaak ongeduldig om hun baby te ontmoeten. Er komt ook best wat spanning bij kijken omdat je niet exact weet wanneer je baby zichzelf zal aankondigen. Iedere bevalling start natuurlijk anders maar er zijn wel wat voortekenen die kunnen verklappen dat de bevalling eraan komt.

Bepaalde tekenen zijn vrij duidelijk zoals het verliezen van de slijmprop (al kan het dan nog enkele dagen duren!), weeën, meer harde buiken, misselijkheid of diarree of gebroken vliezen, andere zijn dan weer heel wat subtieler. Vrouwen die pas bevallen zijn, getuigen achteraf vaak van een “raar gevoel” dat achteraf bekeken toch had kunnen verraden dat de bevalling eraan kwam.

Mijn persoonlijke ervaring? 2 weken voor mijn bevalling ben ik ineens als een gek beginnen poetsen. Ik ben zelfs op het dak van onze veranda gekropen met trekker en dweil omdat ik het vuil vond. Toen ik binnen rond was, ben ik in de tuin de bomen beginnen snoeien…De dag voor mijn bevalling voelde ik me “raar”, ik had een algemeen gevoel van ongemak al kon ik niet precies duiden waarop het sloeg. De nacht daarop is mijn water spontaan gebroken.

Bevallingen beginnen trouwens vaak ’s nachts omdat je lichaam dan in rust is, wat het op gang komen van de weeën bevordert.

Heel veel succes met je bevalling!

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven