Hoe verzorg ik mijn Scindapsus Pictus?

De Scindapsus Pictus is een populaire plant en dat komt waarschijnlijk door de mooie witte vlekken in het blad maar ook door het feit dat deze plant bijzonder makkelijk te verzorgen is. Een ideale plant voor een beginnende plantmom/plantdad.

Watertoediening en vochtigheid

Houd in de lente en zomer de grond licht vochtig maar laat toch de bovenste 2 centimeter grond bijna uitdrogen tussen 2 gietbeurten door. Ik check mijn Scindapsus, zeker in de zomer, 2 keer per week of hij water nodig heeft door even mijn vinger in de potgrond te steken.

Je plant zal in de lente en zomer meer water vragen dan tijdens de koudere maanden van het jaar.

Benevel je Scindapsus wekelijks met een plantenspuit als de lucht vrij droog is (bijvoorbeeld in de winter als de chauffage aanligt. Je plant zal bij te droge lucht bruine bladranden of bruine bladeren tonen.

Waar zet ik mijn Scindapsus Pictus?

Je plaatst deze plant het best op een lichte plaats maar uit de directe middagzon (geen zuidgericht raam dus!). Deze plant kan gerust een milde ochtend- of avondzon verdragen. Verdwijnt het witte patroon op het blad? Dan krijgt je plant te weinig licht. Houd er bij de keuze van een plaatsje ook rekening mee dat dit een hangplant is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven