Hoe verzorg ik mijn Polkadot Begonia (Begonia Maculata)?

Deze plant wordt ook wel een stippenbegonia genoemd en is een werkelijk prachtexemplaar. Wat een originele bladeren heeft deze toch!

Watertoediening en vochtigheid

De Polkadot Begonia vereist best wel regelmatige aandacht. Ze heeft namelijk een hekel aan droog staan. Als je deze plant in huis hebt, ga je niet zomaar 3 weken op reis zonder iemand in te schakelen om water te geven. Langs de andere kant heeft hij ook niet graag steeds natte wortels, het is dus een beetje wikken en wegen en een kwestie van je plant te leren kennen om te weten hoe vaak je ze het beste water geeft. Als algemene regels zou ik meegeven dat je het beste je vinger in de aarde kan steken om te voelen. Merk je dat de bovenste 2 centimeter aarde bijna uitgedroogd is? Geef dat wat water bij.

Waar zet ik mijn Polkadot?

De ideale staanplaats voor de stippenbegonia is een lichte plaats met wat directe zon. Mijd echter de felle middagzon. Verschrompelen de bladeren? Of worden ze flets? Dan heeft deze plant het te warm gehad.

Benevel je plant wekelijks met een plantenspuit als de lucht vrij droog is (bijvoorbeeld in de winter als de chauffage aanligt). Deze plant houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid en zal bij te droge lucht bruine bladranden of bruine bladeren tonen.

Moet ik nog iets weten?

Helaas zijn stippenbegonia’s giftig. Pas dus op als je huisdieren hebt! En eet er zelf niet van, al lijkt me dat vrij logisch 😊

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven