Hoe verzorg ik mijn Monstera?

De Monstera is zonder enige twijfel één van de it-planten van het moment. Deze plant is werkelijk razend populair en in vele interieurs terug te vinden. De Monsterasoorten zijn gemiddeld qua prijs maar als je naar de speciale Variegata varianten gaat kijken, trek je best wat verder de geldbeugel open. De Monstera is gelukkig geen supermoeilijke klant qua onderhoud.

Watertoediening en vochtigheid

Houd in de lente en zomer de grond licht vochtig maar laat toch de bovenste 2 centimeter grond bijna uitdrogen tussen 2 gietbeurten door.

Je plant zal in de lente en zomer meer water vragen dan tijdens de koudere maanden van het jaar.

Benevel je Monstera wekelijks met een plantenspuit als de lucht vrij droog is (bijvoorbeeld in de winter als de chauffage aanligt). Deze plant houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid en zal bij te droge lucht bruine bladranden of bruine bladeren tonen.

Waar zet ik mijn Monstera?

Je plaatst deze plant het best op een lichte plaats maar uit de directe middagzon (geen zuidgericht raam dus!). Deze plant kan gerust een milde ochtend- of avondzon verdragen. Als je bladeren een gelige gloed krijgen, dan verraadt dat dat je plant te veel licht krijgt.

Moet ik nog iets weten?

Een monstera kan op een bepaald moment, als hij wat groter wordt, gaan doorhangen. Je kan hem zeker laten hangen maar vele plantlovers kiezen ervoor om een mosstok in de pot te steken en de Monstera daar voorzichtig langs te laten klimmen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven