Hoe verloopt het proces van het passen en kiezen van je trouwjurk?

Een trouwkleed kopen of een jeansbroek kopen, het verloopt toch allemaal heel verschillend. Zo kan je je jeansbroek snel even passen, afrekenen, gewoon meenemen naar huis en er 5 minuten later al in rondlopen. Met een trouwjurk loopt het even iets anders. Er gaan namelijk vele maanden verlopen tussen het passen en kiezen van je trouwjurk en het effectief mee naar huis nemen. Vraag je je af hoe lang het nu eigenlijk duurt voor je je trouwjurk mee naar huis kan nemen en hoeveel keer je nu eigenlijk naar de bruidszaak moet? Lees dan even verder…

Trouwkleden

Om je trouwkleed te kiezen is het eigenlijk not done om zonder afspraak een bruidszaak binnen te gaan. Het kiezen van een trouwkleed is namelijk een proces dat toch snel enkele uren in beslag neemt en waar je de volle aandacht van de winkelmedewerkster zal nodig hebben. Maak daarom, voor het gemak en de organisatie van de winkel en ook voor je eigen comfort, altijd een afspraak voor je een bruidszaak binnenstapt.

Op de eerste afspraak of eerste pasbeurt zal je je trouwjurk kiezen. Je legt je voorkeuren uit aan de verkoopster en zij zal je helpen verschillende jurken te passen en een uiteindelijke keuze te maken. De jurken die je zal aankrijgen, zijn over het algemeen in standaardmaten (vaak maatje 40) en zullen aan jouw lichaamsvormen worden aangepast door middel van spelden. Aan het einde van de afspraak zal je (als je een trouwjurk hebt gekozen natuurlijk) worden opgemeten zodat je jurk in JOUW maat kan besteld worden en zal je (in de meeste gevallen) reeds een voorschot betalen. De trouwjurk die je aangepast hebt, is dus slechts een pasmodel dat in de winkel blijft en ook door andere bruidjes in spe zal worden aangepast. Vandaar dat je je jurk niet onmiddellijk meekrijgt maar de verkoopster JOUW jurk zal bestellen. Deze jurk is van jou en jou alleen en zal ook niet door andere kooplustigen worden gepast. Het bestellen van de jurk zal, afhankelijk van waar ze gemaakt wordt en wie de designer is, snel 6-9 maanden in beslag nemen.

Als je jurk geleverd werd in de winkel, zal je van de verkoopster een telefoontje krijgen en uitgenodigd worden voor de tweede afspraak.  Tijdens deze afspraak zal je JOUW jurk aankrijgen en zal worden gekeken waar er eventuele retouches zouden noodzakelijk zijn. Op deze afspraak kan je ook reeds je juwelen meenemen die je op je trouwdag zou willen aandoen om te kijken wat het beste past. Ja kan eventueel ook voor je afspraak reeds bij de kapper langsgaan voor een proefkapsel zodat je ook dit kapsel samen met je kleed (en eventuele sluier) kan zien. Breng ook je schoenen mee die je op je trouwdag zou willen aandoen, dan kunnen ze op deze afspraak ineens ook al de lengte van je kleed aanpassen. Bevallen je juwelen en kapsel je niet volledig? Panikeer dan niet, je hebt immers nog tijd genoeg om naar een alternatief te zoeken dat je dan op je volgende afspraak kan uittesten.

Maximum 2 weken voor je huwelijk, ga je nog een derde keer langs in de bruidszaak voor een laatste pasbeurt.  Normaal gezien zou je jurk nu de perfecte pasvorm moeten hebben. Zorg er dan ook voor dat je vanaf dit moment op gewicht blijft en dus niet meer zal aankomen of afvallen. Zijn er nog kleine aanpassingen te doen? Panikeer dan niet, naaisters kunnen echt wonderen doen! Pas op deze afspraak je jurk samen met al je accessoires en je schoenen (eventueel ook je kapsel) om het totaalplaatje te kunnen zien. Na deze afspraak neem je normaal gezien je jurk mee naar huis in een hoes en kan je helemaal klaar hangen voor D-day.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven