ficus elastica decora

Hoe stek je een ficus?

Om een ficus te stekken kan je je plant ofwel inkorten door de toptak of hoofdstam te gebruiken of je kan extra planten maken door één van de zijtakken te gebruiken. Hoe ga je hiervoor te werk?

Kort je hoofdstam in of gebruik een zijtak. Als je een zijtak gebruikt, knip dan niet enkel een blad af maar zorg dat je ook een stukje stam aan je stek hebt. Een blad alleen zal weinig kan op wortelen hebben. Gebruik hiervoor een proper mes of een propere schaar. Je kan je stekken laten wortelen in een glaasje water of het onmiddellijk in de grond steken. Persoonlijk zou ik toch voor water gaan, aangezien je op deze manier iets sneller wortelgroei zal zien. Beslis je om het toch in de potgrond te proberen? Creëer dan een soort kastje door een plastiek zakje over je stek heen te doen, dit om te vermijden dat de bladeren zouden uitdrogen. Houd de grond licht vochtig. Merk je na een tijdje dat je stekje stevig in de grond begint te staan en dus wortels heeft gekregen? Dan mag het zakje eraf.

Tip: er kan een witte vloeistof uit je plant lekken, dit is perfect normaal. Zorg er echter wel op dat deze vloeistof niet op je handen terecht komt, aangezien dit kan irriteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven