Hoe op een goedkope manier zeldzame en dure kamerplanten bemachtigen?

Als echte plantenliefhebber houd ik van alle plantjes. Maar als je al een tijdje aan het verzamelen bent, droom je vaak toch van wat exclusievere en meer zeldzame exemplaren. Jammer genoeg zijn deze niet gemakkelijk te vinden (ahja, ze zijn zeldzaam… 😊) en als je er eentje vindt, moet je er vaak hele hoge bedragen voor neertellen.

Zelf heb ik ondertussen al enkele mooie exemplaren in mijn collectie staan, zonder daarvoor in het rood te moeten gaan. Hoe doe je dat? Wel er zijn zelfs verschillende manieren om goedkoop dure planten te shoppen!

  1. Koop een stekje in plaats van een grote plant. Hoe groter de plant, hoe duurder. Voor een grote Philodendron Pink Princess betaal je bijvoorbeeld momenteel ongeveer 130 euro. Ik kocht zelf een stekje aan voor ongeveer 30 euro. Even geduld en mijn Pink Princess zal ook tot zo’n mooie grote plant uitgroeien, zonder dat ik er zoveel geld voor heb moeten betalen. Bovendien is het leuk als je je plantje van kleins af aan kan zien opgroeien. Ik zag bijvoorbeeld ook reeds een stekje van een monstera adansonii variegata plant passeren (jawel, die plant die voor 1500 euro over de toonbank gaat) voor 275 euro. Het blijft veel geld maar als je echt een heel zeldzaam exemplaar op de kop wilt tikken, wordt het op deze manier toch al iets toegankelijker.
  2. Ruilen. Veel mensen hebben wel interesse in een ruildeal. Heb je reeds een zeldzame plant in je collectie die al wat groter is en waarvan je reeds een stekje kan nemen? Misschien is iemand wel net naar die plant op zoek en kan deze persoon in ruil een ander zeldzaam exemplaar aanbieden waar jij naar op zoek bent! Et voilà, je hebt net gratis een zeldzame plant bemachtigd! Heb je geen zeldzame plant? Misschien wil iemand wel een aantal van je minder zeldzame stekjes ruilen tegen een zeldzamer exemplaar?

Sowieso loont het om je bij enkele groepjes aan te sluiten van liefhebbers van zeldzame planten. Zo kan je vraag en aanbod in de gaten houden en heb je een idee van de prijzen, alvorens je zelf je eerste aankoop of ruil doet. Heb je nog tips of heb je onlangs een zeldzaam exemplaar op de kop getikt? We zijn benieuwd naar je verhaal!

Eén gedachte over “Hoe op een goedkope manier zeldzame en dure kamerplanten bemachtigen?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven