Hoe kweek ik zelf een ananasplant?

Ananasplanten, ze zijn tegenwoordig overal op de social media en blogs. Deze plant is hipper dan hip. Wist je dat je deze zelf thuis kan kweken? Je leest hieronder hoe!

Stap 1: Op naar de groentewinkel!

Om een plantje te kweken, zal je eerst een ananas in huis moeten halen. Koop een doodgewone ananas die niet TE rijp is en waarvan de bladen dus nog goed stevig zijn.

Stap 2: Verwijder de kroon van de ananas.

Haal de kroon (=het geheel van bladeren) van de ananas door net onder de onderste bladen te snijden met een scherp mes. Zorg dat er zo weinig mogelijk vruchtvlees aan de kroon blijft hangen, dit zou namelijk rotten. Leg je kroon een weekje langs de kant om uit te drogen.

Stap 3: Zet de kroon in water.

Gebruik een smal glas zodat enkel de onderkant in het water zit, dit weer om rotten te voorkomen. Ververs het water om de 2 weken en oefen nu een aantal (zeker 3) weken geduld uit, tot de ananas mooie wortels heeft gekregen.

Stap 4: Planten maar!

Eens je ananas mooie wortels heeft ontwikkeld, kan je deze in potgrond planten. Het zal nu ongeveer een jaartje duren tot je plant voor het eerst voor een nieuwe ananasvrucht zorgt.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven