Hoe kan je zwangerschapsstriemen doen verdwijnen?

Heb je veel gesmeerd met de beste crèmes en oliën tijdens je zwangerschap maar zijn die vervelende striemen toch de kop komen opsteken? Dan zijn er gelukkig toch een paar methodes om die striemen te doen vervagen en/of verdwijnen. Een overzicht:

–          laser- en lichttherapie

Dit is een dure maar wel heel effectieve behandeling tegen striae. Bij deze methode dringen laserpulsen diep in de huid waardoor het lichaam nieuw collageen en nieuw steunweefsel aanmaakt. Gemiddeld vervagen of verdwijnen striemen na 3 à 5 behandelingen.

–          Microdermabrasie

Ook voor deze behandeling klop je aan bij de dermatoloog of een gespecialiseerd medisch schoonheidsinstituut. Bij microdermabrasie worden met behulp van een intensieve peeling de dode huidcellen verwijderd waardoor je een betere doorbloeding krijgt en de aanmaak van cellen wordt gestimumeerd.

–          Microneedling

Deze behandeling kan je gewoon zelf in je luie zetel doen! Hierbij rol je met een rollertje met honderden micronaalden over je huid waardoor deze geperforeerd wordt. Je maakt dus eigenlijk kleine wondjes, het klinkt wat vreemd maar het is wel vrij effectief.

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven