Hoe kan je nachtelijke lekjes van je pampers voorkomen?

’s Nachts je huilende baby oppakken en voelen dat de urine langs de pamper gelekt is en je dus je volledige baby moet verversen en met je slaaphoofd ook nog naar een nieuwe slaapzak op zoek moet, we hebben het al te vaak meegemaakt. Vandaar dat we hopeloos op zoek gingen naar tips om het lekken van de luier te voorkomen!

“Nachtelijke lekjes komt vaker voor dan mensen denken bij baby’s en kleuters.”

Dit zijn een heleboel tips die voor ons echt werkten indien de luier van je baby ’s nachts doorlekt:

  • Doe je baby een maatje groter van pamper aan. (Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste maat pampers voor je baby, lees dan even deze post!)

Luiers een maatje groter hebben namelijk meer capaciteit om vloeistoffen op te slaan

  • Probeer eens een luierbroekje. Deze sluiten door de elastiek mooi aan aan het buikje en komen bovendien vaak in een plus-variant met meer opslagcapaciteit. Probeer i.p.v. een luier maatje 4 dus eens een pamperbroekje maat 5+!
  • Zorg dat de romper van je kindje niet spant rond de luier. Indien de body aan de kleine kant is, kan deze strak worden aan de pamper, wat de opslagcapaciteit van de luier niet ten goede komt. laat het rompertje desnoods open en stop in het broekje.
  • Geef je je baby voor het slapengaan nog te drinken? Loop er dan nog even mee rond voor je hem in zijn bedje steekt. Met een beetje geluk kan je vlak voor het slapengaan nog het pampertje verversen en zo een extra pipi’tje voor het slapengaan verversen.
  • Heb je een baby jongentje? Zorg er dan altijd voor dat het piemeltje naar beneden in de pamper gaat.
  • Heb je een buikslaper? Doe de luier dan eens achterstevoren aan. De opslagcapaciteit van een luier is namelijk het grootst langs de achterkant.
  • Klop je pamper op voor je hem aandoet? Maak de pamper goed dik en fluffy, zo worden de korreltjes die vloeistof opslaan maximaal verdeelt en dit komt ook weer de opslagcapaciteit ten goede.
  • Werken bovenstaande tips nog steeds niet? Doe dan eens 2 luiers boven elkaar aan! (eventueel de bovenste achterstevoren)

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven