Hoe budgetvriendelijk Disneyland Parijs bezoeken

Een tripje naar Disneyland Parijs is altijd een magische beleving. Jammer genoeg ook een dure beleving. Wees gerust, er zijn echter manieren om heel wat geld te besparen.

Dat begint al bij de reservatie. Als het mogelijk is (met kinderen etc. is dat natuurlijk niet altijd simpel) bezoek het park dan tijdens de week (vermijd absoluut het weekend) en buiten het seizoen. Hotelprijzen zijn dan eveneens iets lager. Bovendien zullen de wachttijden aan de attracties een pak korter zijn en zal het park in het algemeen een stuk kalmer zijn. Ikzelf ben bijvoorbeeld op een zonnige dinsdag in november geweest en aan de meeste attracties moesten we amper wachten.

Indien je ter plaatse wil logeren, kies dan voor een Disney partnerhotel in plaats van het echte Disneyhotel. Ze zijn een pak goedkoper, bieden vaak gratis parking en toch mooie ruime kamers. Bovendien voorzien deze hotels een shuttle service naar het park (om de 10-15 minuten stopt er een busje voor de deur dat je rechtstreeks van en naar Disneyland brengt). Zo bespaar je bovendien de 20 euro parkeerkosten aan het Disneyland park. Zelf ben ik in het Vienna Circus hotel verbleven in een mooie, ruime en nette kamer. Met het shuttlebusje stonden we zeer vlot aan de deur van het Disneyland park. Parkeren aan het hotel was helemaal gratis.

Als je erover twijfelt om de Photopass aan te kopen maar nog twijfelt vanwege de prijs (50 euro), dan zou ik het niet doen. Het personeel in Disneyland is echt enorm vriendelijk en behulpzaam. Naast de Photopassfotograaf, is er ook overal een personeelslid aanwezig dat met heel veel plezier een (gratis) foto neemt van jouw, je familie en je favoriete Disneyfiguur met je eigen smartphone of camera.

Eten en drinken is enorm duur in het park en de opties zijn meestal niet zo gezond. Daarom zou ik aanraden om een stevig ontbijt te nemen (buiten het park) en een lunchpakket en enkele snacks mee te nemen naar het park. Ook een eigen waterflesje meebrengen is zeker een aanrader, je kan dit namelijk op verschillende plaatsen in het park gratis opvullen. (aan Tomorrwland Terraco, Rancho del Zocalo, the French market and the Plaza Inn)

Heb je zelf nog tips? Deel deze dan zeker via de coments!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven