Help mijn pannenkoekenplant (pilea peperomioides) is niet meer mooi!

Vele mensen sturen ons een berichtje omdat ze zich storen aan hun pannenkoekenplant. Een oudere pannenkoekenplant gaat namelijk in de hoogte groeien en een soort stam vormen. Daardoor kan je plant er onderaan wat kaal beginnen uitzien. Dit is perfect normaal maar misschien niet zo esthetisch. Hoe ouder de plant hoe langer de stam wordt. Gelukkig kan je hier iets aan doen als je dit niet mooi vindt.

Een eerste methode is om je pannenkoekenbaby’s te laten staan in plaats van ze apart te gaan uitplanten. Deze baby’s gaan namelijk het kalere onderste gedeelte van je plant opvullen.

Een tweede, iets ingrijpender, manier is om de stam van je pannenkoekenplant af te knippen. Je zal de stam dan afknippen onder de onderste blaadjes, de onderste blaadjes verwijderen en het stammetje op water zetten. Eens je pilea voldoende wortels heeft aangemaakt, kan je hem opnieuw in potgrond plaatsen.

Vindt je die langere stam wel mooi maar gaat je plant omvallen? Plaats dan enkele stokjes rond je plant en maak ze daar voorzichtig aan vast.

Laat gerust weten in de comments wat jij van die langere stammetjes vindt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven