Halloween recept: enge heksenvinger koekjes

Kerst blijft mijn favoriet feest maar halloween is sowieso de runner-up. Dit feest biedt namelijk eindeloze mogelijkheden voor de creatieve ziel. Elk jaar met halloween maak ik sowieso de heksenvinger koekjes, deze vallen telkens weer in de smaak en wekken heel veel verwondering en bewondering door hun originaliteit. Bovendien zijn ze ook nog eens superlekker! Ik deel met heel veel plezier het recept dat na amper 50 minuten (deeg klaarmaken + in de oven zitten) klaar is:

Ingrediënten:

  • 225 gram zachte boter
  • 125 gram witte suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 350 gram bloem
  • 1 thelepel zout
  • 100 gram hele amandelen
  • optioneel: een tube rood decoratieglazuur (dit is enkel indien je een bloedrandje rond de nagels wenst te maken, ik skip dit meestal)

Bereidingswijze:

Boter, suiker, ei, andelextract en vanille-extract vermengen met de mixer. Je kan dan geleidelijkaan bloem en zout toevoegen. Laat dit deeg dan 30 minuutjes in de koelkast koud worden.

Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden en vet je bakplaat reeds in.

Haal het deeg in kleine portietjes ui de koelkast (zo wordt het niet te warm) en verdeel het in theelepelgrote stukken op een bakpapier. Vorm nu dunne vingers (rol het deeg op, druk het wat samen om de knoken te vormen en gebruik een mesje voor de plooitjes op de knoken) en druk een amandel als vingernagel in een uiteinde.

Bak de koekjes 20-25 minuten de voorverwarmde oven tot ze licht goudkleurig zijn.

Indien je het rode glazuur wenst aan te brengen, kan je de amandel nu nog uit het koekje halen, er een beetje rood glazuur onder spuiten en de amandel er weer induwen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven