Hacks om het verversen van pampers makkelijker te laten verlopen

Heb je een pasgeboren baby en ben je nog wat onwennig? Of is je baby al groter en ligt hij niet meer stil en lijkt het verversen van een pamper wel op een gevecht met één of ander wild dier? Heel herkenbaar. Hopelijk heb je iets aan deze tips om een luierwissel vlotter te laten verlopen:

  • Leg onder je baby (met de vuile pamper nog aan en dus voor je hem uitdoet) reeds de nieuwe pamper opengevouwen. Je hoeft dan enkel de vuile luier weg te trekken en de nieuwe luier naar boven toe te vouwen. Ongelukjes op het verschoonkussen kunnen hier ook mee vermeden worden.
  • Voor je de luier uitdoet, trek even de body op zij om te kijken op de urine indicator die zich vaak aan de voorzijde van pampers bevindt. Is deze nog niet volledig verkleurt? Dan alle verversmoeite normaal gezien nog niet nodig. Bij grotere kindjes kan je ook altijd even voelen door de kledij heen hoe dik het pampertje staat.
  • Als je kindje diarree of zeer vloeibare ontlasting heeft kan je de knoopjes aan de onderkant van de rompertjes gebruiken om het rompertje naar boven te vouwen en die knoopjes om de schoudertjes te sluiten om het op zijn plaats te houden. Zo vermijd je vlekjes op de propere romper.
  • Pampers hebben een soort van “vleugeltjes” aan de zijkant, zorg dat je deze altijd naar buiten uitvouwt want deze zijn bijzonder effectief om lekjes tegen te houden.
  • Is je kindje heel beweeglijk? Voorzie dat iets interessants (een mobiel, sterretjes, desnoods een tablet… 😉) dat boven zijn hoofdje hangt om naar te kijken tijdens de luierwissel.

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven