Gratis apps om planten te identificeren?

Heb je een prachtige plant in huis maar kan je je de naam niet herinneren? Of kreeg je een stekje van iemand en weet je niet welke plant het is? Zie je ergens onderweg een prachtige plant en ben je benieuwd naar de naam? Wat vervelend toch hé? Bovendien is het kennen van de juiste naam van je plant belangrijk om te kunnen opzoeken hoe je ze het beste verzorgt.

Gelukkig leven wij in moderne tijden en bestaan er enkele (gratis! 😊) apps om planten (met sommige ook dieren maar dat is een ander topic) te herkennen!

  • ObsIdentify

Je kan zelf een foto nemen of een afbeelding uit je fotogalerij nemen en de app geeft je verschillende suggesties, samen met een percentage van hoe accuraat dat de app zelf denkt dat de suggesties zijn. Heel makkelijk in gebruik! Dit is een app van Natuurpunt.

  • iNaturalist

Bij deze app moet je even een account aanmaken maar daarna kan je makkelijk door middel van het nemen van een foto of het kiezen van een afbeelding uit je galerij je plant identificeren. De app zal je een top 10 van suggesties aanbieden op basis van je afbeelding en locatie.

Speciaal aan deze app is bovendien dat je observaties kunnen gedeeld worden met wetenschappers ter bescherming van de natuur.

  • PlantNet

Je zal merken dat alle apps eigenlijk een beetje op dezelfde manier werken want ook hier kan je planten zoeken aan de hand van het nemen van een foto of door een foto te kiezen in je fotogalerij. Deze plant biedt eveneens de functie social feed aan waardoor je je vondsten kan delen.

  • Google Lens

Een app van de Google familie die niet alleen planten identificeert maar ook dieren, QR codes scant en teksten vertaalt. Deze app doet dus van alles in 1. Uit dit lijstje is Google Lens de app die ik zelf ook gebruik aangezien ik uit ervaring vind dat hij de grootste kans op een correct resultaat biedt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven