Getest – Beste producten tegen striemen?

Striemen zijn bij een zwangerschap jammer genoeg heel moeilijk te voorkomen en vaak ook genetisch bepaald. Wat je wel kan doen, is de huid soepel houden door crèmes of olie te smeren. Tijdens mijn zwangerschap, wilde ik die striemen koste wat kost vermijden en testte dan ook verschillende crèmes en oliën waarmee ik tweemaal per dag smeerde. Hieronder mijn ervaringen:

–          Vichy parfum- en alcoholvrije striemencrème (ongeveer 21,65 euro)

De Vichy crème is de eerste crème die ik heb aangeschaft, gewoon omdat ik eigenlijk grote fan ben van de Vichy producten in het algemeen. Die subtiele maar fijne geur overtuigt me altijd. De Vichy crème houdt je huid vrij lang soepel; ik gebruikte deze crème voor het slapengaan en merkte dat mijn huid ’s morgens nog altijd vrij soepel was. Deze crème is na de Mustela crème mijn favoriet, met dat verschil dat de crème van Mustela wel sneller intrekt als deze van Vichy, al kon ik hierover bij de Vichy crème ook niet echt klagen, het duurde ook niet langer dan enkele minuutjes.

–          Weleda Zwangerschapsolie (ongeveer 15,99 euro)

Van dit product onthoud ik vooral de aangename geur en het feit dat het product uit natuurlijke ingrediënten (geen chemische toevoegingen) bestaat. Ik vond het aangenaam om dit product te gebruiken, al vond ik het enige minpuntje dat het best wel even duurt voor de olie volledig in de huid is ingetrokken. Het was voor mij dus niet echt een optie om de olie ’s morgens in alle haast te smeren voor het aankleden. Voor ’s avonds was het wel echt een aanrader. De olie hield mijn huid de hele nacht mooi soepel.

–          Bio-oil herstellende lichaamsolie (ongeveer 18,39 euro)

De olie van bio-oil gebruikte ik vooral ’s avonds omdat het toch een paar minuutjes duurt vooraleer deze volledig in de huid is ingetrokken. De geur van de olie is subtiel maar toch aangenaam. Ik gebruikte bio-oil vroeger reeds om littekentjes van acné mee in te smeren en merkte dat ze hierdoor na verloop van tijd toch wel vervaagden. Aangezien het een olie is, hydrateert dit product goed maar de keerzijde van de medaille is natuurlijk dat het toch wel wat langer duurt voor de olie helemaal is ingetrokken in de huid.

–          Mustela crème tegen zwangerschapsstriemen (ongeveer 28,67 euro)

Het prijzigste product uit de lijst maar toch was dit mijn absolute favoriet die ik gedurende het grootste gedeelte van mijn zwangerschap heb gebruikt, zeker ’s morgens. Het grote voordeel van deze crème, in vergelijking met de andere crèmes en oliën, is dat deze het snelste in de huid introk en ik dus ’s morgens geen tijd verloor door te moeten wachten tot mijn crème ingetrokken was alvorens er mijn kledij boven te kunnen aandoen. De geur van deze crème vond ik ook de beste, subtiel maar heel aangenaam. Je hebt niet zoveel nodig van dit product waardoor die dure bus eigenlijk best wel lang meegaat. Ik merkte dat als ik ’s avonds mijn buik opnieuw insmeerde, mijn huid nog steeds heel soepel was door mijn smeerbeurt met deze Mustela crème van ’s ochtends.

Weet je na het lezen van dit artikel nog altijd niet goed naar welk product je voorkeur zou uitgaan om het aan te schaffen? Aarzel dan niet om eens de bedrijven te contacteren met de vraag of ze je eventueel staaltjes zouden willen bezorgen zodat je zelf even kan testen alvorens een grote tube aan te kopen. Veel bedrijven reageren hier namelijk positief op en bezorgen je deze graag.

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven