Duurtijd van de orthodontiebehandeling

Weet dat als je voor een orthodontiebehandeling kiest, je toch vaak voor langere tijd bezig bent. De duurtijd hangt af naar gelang de correctie die dient te worden uitgevoerd.

Als er slechts een kleine correctie dient te gebeuren of er slechts 1 tand scheef staat, kan dit vaak al verholpen worden in een behandeling van 9 maand. Ik heb 2 vriendinnen die er met 9 maand vanaf waren. Eentje had een voortand die over de andere voortand begon te staan en een andere had onderaan 1 tand die zich een beetje begon te draaien. Weet dat het anders gemiddeld 18 tot 24 maand duurt. Orthodontiebehandelingen bij volwassenen duren vaak langer dan bij een kind. De afwijkingen zijn namelijk vaak ingewikkelder en kosten meer moeite en tijd om te corrigeren. Vaak stellen zij ook hogere eisen qua eindresultaat.

Gemiddeld elke 4 tot 6 weken gaat de patiënt op controle waarbij de orthodontist zal kijken of alle apparatuur nog intact is (is er bijvoorbeeld geen vleugeltje van een blokje afgebroken?)  en de beugel bijstelt om de verplaatsing van de tanden te kiezen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven