Dit heb je eigenlijk niet nodig als je een baby krijgt

Als je op zoek gaat naar welke artikelen je allemaal in huis moet halen voor je een baby krijgt, kom je werkelijk ellenlange lijstjes tegen van allemaal spullen die echt must-haves zijn. Wel, onze ervaring is dat je echt 75% van al die artikelen niet nodig hebt! Wij maakten zelf ook de fout veel te veel spulletjes aan te kopen, vandaar dat we een artikel posten over welke de echte must-haves zijn die je moet kopen voor je baby eraan komt. In dit artikel kom je te weten welke artikelen wij hebben gekocht die we niet nodig hebben gehad en die hier nog steeds in de doos of amper gebruikt staan. Omdat dit alles natuurlijk heel erg persoonlijk is en sommige mensen wel enorm veel baat ondervinden bij bepaalde artikelen, is de hiernavolgende opsomming puur onze eigen ervaring.

  • Inbakerslaapzak

Deze dure slaapzakken werkten bij ons eigenlijk echt niet. Ze waren toch iets te wijd waardoor onze baby toch zijn armpjes kon bewegen en daar helemaal gek van werd. Met een simpele inbakertetradoek van 120 op 120 centimeter (die trouwens maar een paar euro kost!) waren wij veel beter geholpen dan met deze peperdure slaapzakken.

  • Schattige babytruitjes, broekjes, hemdjes,… .

De eerste 2 à 3 maanden slaapt je baby eigenlijk vaak. Die schattige baby outfitjes bleven hier dan ook in de kast liggen en maakten plaatsen voor pyjamaatjes waarin onze baby veel comfortabeler kan slapen. Bovendien zijn deze ook handiger om de vele pampertjes te verversen. Vergeet ook geen tweetal babymutsjes aan te kopen om dat schattige babyhoofdje warm te houden die eerste weken!

  • Flesjes met een kleine capaciteit.

Wij kochten een starterspakket flesjes die een capaciteit van slechts 30 cc hadden. Wat een miskoop! De eerste maanden gaf ik namelijk borstvoeding (en de eerste weken mag je nog niet kolven!). Tegen het moment dat we effectief een flesje nodig hadden, waren deze flesjes veel te klein. Koop gerust ineens grotere flessen waarop verschillende groottes van spenen passen. Dan kan je deze fles, mits het gebruik van een grotere speen op verschillende leeftijden (ook vanaf de geboorte!) gebruiken.

  • Speelgoed

Je baby zal de eerste maanden eigenlijk niet spelen. Als je speelgoed aankoopt, laat je dan niet vangen door de vele mogelijkheden maar ga voor 1 rammelaartje (dat niet te zwaar is!), een leuk boek om voor te lezen en eventueel een speelboog waar je baby kan onderliggen.

  • Knuffels

Koop zelf geen knuffels, je zal die met hopen krijgen van vrienden en familie en eigenlijk hebben baby’s hier weinig aan. Op latere leeftijd zal hij er waarschijnlijk  lievelingsknuffel uitkiezen, waarbij hij de rest nog steeds links laat liggen.

  • Dure artikelen zoals een dure luieremmer

Vaak vallen deze artikelen nog mee qua aankoopprijs maar moet je dan telkens extra accessoires of vullingen kopen waar je de hele tijd aan vasthangt en die enorm duur zijn.

  • Baby verzorgingsproducten

Normaal gezien zal je op de materniteit (vraag dit even na om zeker te zijn!) een setje kunnen aankopen aan een spotprijsje.

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven