Deze bars moet je zeker bezoeken tijdens je volgende citytrip naar Gent

Vrienden die een uitstapje naar Gent plannen, stellen keer op keer dezelfde vraag: welke zijn de beste, meest originele en meest authentieke bars/cafés in Gent?”. Ze hebben geluk want dan hebben ze heel veel keuze. De cafés die ik hieronder opsom zijn niet de meest flashy en hippe plekken maar het zijn wel de meest authentieke cafés waar veel locals het liefst vertoeven.

Het Spijker (Pensmarkt 3)

Pal in het historische centrum en dichtbij de Graslei, ligt dit café dat ongetwijfeld één van de populairste terrassen van Gent heeft (heeft ook een heel klein terrasje aan de achterzijde langs het water). Het café is ondergebracht in het oudste gebouw van de Graslei (12e eeuw) dat vroeger een graansilo was.

‘t Dreupelkot (Groentenmarkt 12)

Dichtbij het Spijker, ligt het supercharmante Dreupelkot. Een absolute must-visit! Dit ontzettende kleine cafétje biedt meer dan 100 soorten “dreupels” aan waarvan sommige door de eigenaar zelf gemaakt worden. Ik heb er ondertussen al vrij veel geprobeerd en kan ze allemaal, behalve misschien de extreem hete pepervariant (die echt wel voor de gevorderden is), aanraden!

Robot (Bijlokehof 1)

Zoals de naam het al doet vermoeden, heeft dit café een robotthema. Dit rock ’n roll café staat er vol van!

Charlatan (Vlasmarkt 6)

Dit Gents monument hoeft geen introductie. Dit is echt de go-to plaats voor muziek- en dansliefhebbers waar je tot in de vroege uurtjes op de muziek van de meest diverse bands kan dansen.

Hotsy Totsy (Hoogstraat 1)

Eens je alle cafés in het historische centrum van Gent hebt bezocht, steek dan zeker nog eens de Sint Michielsbrug over richting de Hotsy Totsy. Dit charmant jazz café met zijn vinateg interieur is zeker ook een bezoekje waard.

De Geus van Gent (Kantienberg 9)

De Geus van Gent is de plek die ik steevast aanraad voor iemand die een adresje zoekt voor een eerste date. Dit café lijkt wel een gezellige woonkamer waar je je meteen in thuis voelt en je kan hier in de meest comfortabele zetels zitten om iets te drinken (ideaal om een beetje dichter naar je date toe te schuiven).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven