Graslei Gent

De mooiste plekken om verkoeling te zoeken in Gent

Gent… Een prachtige stad met the best of both worlds. Je vindt hier de gezellige drukte, de winkels, de restaurants en alle voorzieningen die je van een grote stad zou verwachten… En tegelijk toch dat knusse dorpsgevoel. Geef toe, welke stad is zo idyllisch als Gent?

Ben je op citytrip in Gent en heb je het geluk dat het 1 van die zwoele zomerdagen is in België? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar wat verkoeling. Hieronder vind je een lijstje van waar alle locals uithangen op hete zomerdagen om even af te koelen, je ontdekt er tegelijk misschien een onbekend prachtig plekje bovenop!

Hier zijn de activiteiten die de echte Gentenaar onderneemt om te verfrissen op een hete zomerse dag:

Ga bootje varen op de Leie

Ik val meteen met mijn favoriete activiteit in huis: bootje varen! Je kan een begeleide culturele vaartocht maken door gebruik maken van de toeristenbootjes (Bootjes van Gent van Rederij Dewaele) die aan de Graslei aangemeerd liggen of je kan zelf een boot huren (bijvoorbeeld bij het bedrijf Minerva, gesitueerd aan de Coupure). Als je ervoor kiest om zelf een boot je huren kan je helemaal naar Sint-Martens-Latem varen waar je tussen  de tuinen van prachtige villa’s vaart, echt een hele prachtige boottocht. Neem een koelbox mee en een draadloze box en geniet van een prachtige tocht met een fijn muziekje en een glaasje. Zeker gezien de groene omgeving is ontspanning gegarandeerd. Na een tochtje naar Sint-Martens-Latem kunnen jullie terug richting gent varen en door de Graslei varen, recht het historische centrum van Gent in.

Zoek de schaduw op in één van de talrijke Gentse groene oases.

In dit artikel vinden jullie een lijstje met mijn favoriete groene plekjes in Gent.

Ga zwemmen in één van de Gentse zwembaden

Gent telt meerdere openbare zwembaden.

–          Zwembad Van Eyck (Veermanplein 1)

–          Zwembad Strop (Stropstraat 31)

–          Gent Rozenbroeken (Victor Braeckmanlaan 180)

–          Openluchtzwembad Neptunus (Botestraat)

Zoek dus even de voor jou dichtstbijzijnde locatie op en plonsen maar!

Bezoek één van de historische gebouwen zoals bijvoorbeeld het Gravensteen

Met zijn dikke muren kan je hier heerlijk afkoelen en tegelijk een unieke brok Gentse cultuur bezoeken. Als inwoner van Gent kan je het Gravensteen bovendien gratis bezoeken op zondag.

Maak een bezoekje aan Portus Ganda

Portus Ganda is de site rond de nieuwe stedelijke jachthaven van Gent. Op deze plaats vloeit de Leie in de Schelde. Hier is altijd van alles te beleven en dit is een populaire hotspot in Gent momenteel.

Ga ontspannen aan de Graslei (of de Korenlei die gewoon aan de overkant van het water ligt)

De Graslei is dé plek bij uitstek voor de Gentse local om van de eerste zonnestralen te gaan genieten. Ontspannen kan hier op één van de vele terrasjes aan zowel de Gras- als de Korenlei of met een ijsje van de ijskar die zo goed als altijd op de Korenmarkt geparkeerd staat. Al is een terrasje doen geen verplichting, Vele locals brengen huisgemaakte drankjes en hapjes mee naar de Graslei of spreken hier à l’improviste af met een groep vrienden en duiken dan even de Albert Heyn of 1 van de nachtwinkels binnen die vlak om de hoek liggen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven