De makkelijk te onderhouden it-planten van het moment

We zijn graag helemaal hip en trendy qua kledij en interieur dus waarom zouden we dat ook niet willen zijn qua kamerplanten? Kamerplanten zijn momenteel helemaal in. Steeds meer mensen starten een collectie kamerplanten en vormen hun woonruimte om tot een echte jungle. Maar hoe begin je hier nu best aan? Als beginnende plantmom of plantdad, ga je het beste van start met kamerplanten die makkelijk in orderhoud zijn en groei je zo geleidelijk aan door naar de iets moeilijker exemplaren. Start ook met planten goedkoop zijn in aankoop of waarvan je gemakkelijk even bij een familielid of vriend een stekje kan gaan nemen.

Dat planten makkelijk in orderhoud zijn, neemt niet weg dat ze helemaal hip en trendy kunnen zijn. Enkele van de meest onderhoudsvriendelijke planten zijn momenteel de populairste van het moment. Hieronder een opsomming van enkele low maintenance kamerplanten die toch super on trend en ideaal zijn om je kamerplanten hobby mee te starten:

  • De pannenkoekenplant. Elke plantlover heeft wel een pannenkoekenplant in zijn of haar verzameling. Deze plant is de ideale startersplant. Deze plant vermeerdert zich snel waardoor veel mensen gratis of voor een appel en een ei stekjes aanbieden.
  • De Scindapsus Pictus. Geen enkele urbun jungle is compleet zonder een heuse hangplant die langs de muur of kast naar beneden hangt. Deze Pictus is bovendien een enorm fraai exemplaar omwille van de mooie witte tekening in het blad. Helemaal picture perfect. Ook deze plant is makkelijk te vermeerderen door een stukje van een tentakel af te knippen waardoor je dus makkelijk en vrij goedkoop ergens eentje op de kop zou moeten kunnen tikken.
  • String of hearts. Mijn persoonlijke favoriet. Een heel elegante plant met haar prachtige hartvormige blad en ze smalle tentakels. Kan echter zeker tegen een stootje want als deze wat droog staat wegens vergeten water te geven, zal deze daar niet te snel aan bezwijken. Ben je bereid een paar euro meer neer te tellen? Dan kan je voor de variegata variant gaan van deze plant. Deze plantenvarianten zijn momenteel helemaal in en bij de string of hearts vertaalt zich dit in een delicaat wit of roze randje aan de bladeren, naargelang het licht. Ook deze plant is trouwens een hangplant.
  • Monstera. Één van de populairste planten van het moment die eigenlijk ook niet zo moeilijk is qua onderhoud. Je kan gaan voor de Monstera Deliciosa of de Monstera Monkey Mask. Een fraaie toevoeging aan je interieur omwille van de mooie vormen van de prachtige groene bladeren.

2 gedachten over “De makkelijk te onderhouden it-planten van het moment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven