De ideale reisoutfit om praktisch en toch stijlvol te reizen

Of je vlucht nu lang of kort is, een comfortabele outfit is een must. Dit betekent natuurlijk niet dat je in je trainingspak moet reizen. Ook een stijlvolle tegenhanger is zeker mogelijk, al blijven minirok en hakken vrij vervelend om door de luchthaven te rennen en je comfortabel en elegant neer te vleien op je stoel.

Ballerina’s of sneakers zijn zeker een goeie keuze alsook een warme comfortabele en zachte trui. Ik kies altijd voor een lange cardigan, zodat ik deze als deken over me kan leggen als ik even de ogen wil sluiten. Ook een sjaal tegen de koude airco kan handig zijn. Ik kies daarbij voor een brede sjaal, zodat ik deze, indien ik het koud krijg, ook kan openvouwen en over mijn schouders draperen. Ik heb mijn haren het liefst los maar heb steevast een elastiekje mee. Mijn haar kan namelijk vrij statisch worden in een vliegtuig waardoor het letterlijk rechtstaat, een elastiekje biedt hier steevast redding.

Om die supervervelende maar noodzakelijke controle met metaaldetector iets vlotter te laten verlopen, kan je ook enkele maatregelen nemen. Kies voor een broek met een elastiekband waar je dus geen riem in nodig hebt, niet is vervelender dan aan de controle supersnel je riem uit je broek halen. Veel bh’s bevatten een beugel die gaat piepen in de metaaldetector. Moeilijk te weten op het voorhand welke bh problemen zal opleveren maar om het vervelende fouilleren te vermijden, kan het handig zijn altijd dezelfde aan te doen eens je weet dewelke het signaal niet laat afgaan. Bovendien is het beter om zo weinig mogelijk juwelen te dragen. Anders moet je deze allemaal uitdoen, in de bak leggen, terug bij elkaar zoeken en dan heel snel terug aandoen, met het risico op verliezen.

Waardevolle voorwerpen steek je ook het beste altijd in je handbagage. Je kan altijd pech hebben dat je valies verloren gaat of gestolen wordt of dat er zaken uit je valies verdwijnen. Houd ze daarom dicht bij jou waar je er zelf kan voor zorgen, in je handbagage.

Vergeet niet dat naast een goeie reisoutfit, ook een praktisch gepakte handbagage en een mapje met al je noodzakelijke reisdocumenten onmisbaar is om je heen- en terugreis vlot te laten verlopen en dat je bepaalde regels omtrent vloeistoffen in je handbagage dient te respecteren.

Heb je nog tips voor je medereizigers? Of wil je reageren op dit artikel? Aarzel dan niet om je comment hieronder achter te laten.

2 gedachten over “De ideale reisoutfit om praktisch en toch stijlvol te reizen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven