De eerste afspraak bij een orthodontist, wat kan ik verwachten?

Tijdens de eerste afspraak bij de orthodontist zal nooit een beugel worden aangebracht. De eerste afspraak is namelijk vooral bedoeld als kennismaking en duurt meestal ongeveer een half uurtje. De orthodontist zal tijdens deze afspraak meestal alle gegevens verzamelen die nuttig zijn voor de diagnose en voor het opstellen van jouw behandelplan. Hij zal vragen naar je medische historiek en maakt mogelijks tijdens deze afspraak reeds een radiografie om de toestand van de tanden en het bot errond te bekijken. Ook kunnen gebitsafdrukken worden gemaakt aan de hand waarvan metingen kunnen gedaan worden.  Aan de hand van deze informatie kan de orthodontist dan samen met jou bespreken voor welk soort beugel zou gekozen worden.

Een eerste afspraak kost vaak tussen de 30 en de 50 euro, tenzij er een radiografie wordt gemaakt, dan zal de prijs hoger liggen, vaak ongeveer 80 euro hoger.

Stel zeker je vragen! soms kan je de indruk krijgen dat de orthodontist vrij gehaast is maar laat je hier echt niet door beïnvloeden en laat je zeker niet buitenwerken voor alle vragen zijn beantwoord. Dit geldt ook voor al je andere controleafspraken. Als je ergens nog iets hebt dat niet helemaal goed zit of een draad die prikt, zeg het dan zeker. Anders zit je er 4-6 weken mee opgescheept tot je volgende afspraak.

Eén gedachte over “De eerste afspraak bij een orthodontist, wat kan ik verwachten?

  1. Fijn om te weten wat je ongeveer kunt verwachten bij de ortho. Ik heb waarschijnlijk een blokjesbeugel voor volwassenen nodig en vind het namelijk erg spannend. Fijn dat er eerst aandacht is voor vragen en een gesprek!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven