Dagboek van een bruidje in spe

Verliefd, verloofd, Let the games begin!

Wow, het is zover, ik ben VERLOOFD! Na die vele jaren dromen van een prachtig huwelijk en alle voorbereidingen, mag ik er dus officieel helemaal induiken. Al jaaaaren lang heb ik een geheim pinterest bord waarop ik tientallen (oké, eerlijk, honderden…) trouwjurken, bloemen, decoraties,… heb gepind. Met vriendinnen heb ik altijd gelachen dat de dag dat ik verloofd ben, ik slechts mijn pinterestbord naar leveranciers moet sturen en voilàààà, mijn huwelijk is tot in de details gepland, haha.

We mikken al heel snel op een lentehuwelijk en mei lijkt ons daarbij een prachtig moment. De pioenrozen staan dan bovendien volop in bloei, de bloem bij uitstek voor mijn bruidsboeket!

Trouw dagboek

Al begin ik me nu tijdens het scrollen door mijn bord een beetje af te vragen waar ik nu eigenlijk precies moet beginnen met het plannen. Vele aspecten lijken me nu ineens van elkaar af te hangen. De ene vriendin zegt dat ik eerst een zaal moet boeken want die zitten ver op het voorhand al vol. De andere vriendin zegt dat ik eerst voor een fotograaf moet zorgen omdat die de drukste agenda hebben. Een collega zegt me dat ik eerst de ceremonielocatie moet vastleggen… Maar hoe kan ik nu het ene vastleggen zonder alle anderen te contacteren met de vraag of zij ook nog beschikbaar zijn die dag?

Of zijn het de hunger games?

Oké, dit begint me hier meer en meer op een mission impossible te lijken. Met behulp van de immer rationele en rustige verloofde maak ik een lijstje van de elementen die volgens ons het langst op het voorhand moeten geregeld worden:

  • Budget bepalen
  • Locatie en catering voor het feest
  • Gastenlijst
  • Ceremonielocatie

Qua budget zijn we er vrij snel uit… En ook niet. Eigenlijk willen we geen gigantisch huwelijk met 150 gasten dus denken we dat we er met een budget van 10 tot 15.000 euro voor een intiem huwelijk zeker moeten kunnen geraken. Al is dit puur gissen, we hebben namelijk geen enkel idee wat zo’n trouw nu eigenlijk kost… Al denk ik met het idee dat ik echt niet wil besparen op mijn droomjurk (die dus een serieuze hap uit het budget zal nemen), dat een budget van 10.000 euro eerder onrealistisch zal zijn.

Voor de gastenlijst willen we ons heel hard beperken tot hele dichte familie en enkele hele goeie vrienden. We gokken hier op max. 30 personen.

Locatie dan, we besluiten onmiddellijk te googlen en locaties in de buurt op te zoeken. Dezelfde dag hebben we reeds 4 heel diverse afspraken vastgelegd: 1 in een B&B met wellness die voor huwelijken volledig kan worden afgehuurd, 1 in een typische trouwfeestzaal, 1 in een kasteel en 1 in een locatie in hoevestijl dat een blank canvas is en waar alles eigenlijk (van catering tot stoelen en decoratie) door ons moet worden gekozen.

We waren er vrij snel uit dat we toch graag voor een kerkelijk huwelijk zouden gaan. Na een snel telefoontje naar de kerk, blijkt dat zo goed als alle zaterdagen (behalve 1) in mei en desnoods juni nog vrij zijn en we ons hier dus niet geweldig veel zorgen over moeten maken. We gaan dus eerst volop focussen op het vinden van een locatie voor de receptie en het diner.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven