City-T(r)ip Gent: Groene oases in Gent

Gent… Een prachtige stad met the best of both worlds. Je vindt hier de gezellige drukte, de winkels, de restaurants en alle voorzieningen die je van een grote stad zou verwachten… En tegelijk toch dat knusse dorpsgevoel. Geef toe, welke stad is zo idyllisch als Gent?

Naast de vele prachtige historische gebouwen, de vele winkelstraten en hopen gezellige restaurantjes en bars die Gent rijk is, kan je hier ook perfect terecht voor een wandeling in de natuur. De stad Gent is namelijk vele groene longen rijk. Hieronder vinden jullie een lijstje van de mooiste groene plekjes in Gent, zowel de bekende als onbekende verborgen plekjes waar enkel de locals weet van hebben.

Plantentuin

De plantentuin is onderdeel van de universiteit van Gent en bevindt zich op de rand van één van de grootste parken van Gent, namelijk het Citadelpark. Dit is geen gewoon park maar een echte botanische tuin met een enorme variëteit aan planten, bloemen, zaaibedden en zelfs een vijver. Iedere plant is voorzien van een naamplaatje waarop je de naam en soort van de plant kan aflezen. Een ideale plaats voor de plantenliefhebbers onder jullie dus!

Abdijtuin achter de Sint Pieters abdij

Deze verborgen parel zal je het gevoel geven dat je in het Zuiden van Frankrijk vertoeft met de vele lavendelstruiken en druivenranken!

Bourgoyen – Ossemeersen

Dit is zeker geen verborgen parel maar is toch het vermelden waard. Dit gigantisch 230 hectare groot natuurgebied bestaat uit vochtige graslanden, sloten en grachten en is een belangrijke overwinteringsplaats voor vogels.

Blaarmeersen

Ook zeker geen verborgen parel maar dit is dé plaats waar de locals hete zomerdagen doorbrengen. Je kan hier schaduw opzoeken tussen de vele bomen en hier is zelfs een strand en waterattracties waar je kan zwemmen en afkoelen.

Citadelpark

Prachtige groene long vlakbij het Gent Sint Pieters station en de ideale plaats om te ontspannen of picknicken. Echter te vermijden als het donker wordt want dan krijgt het park een eerder kwalijke reputatie.

Oud begijnhof

Ik wilde deze plaats toch stiekem in deze lijst doen sluipen want dit is absoluut een prachtige maar minder bekende plaats om te bezoeken in Gent. Behalve het grasveld met de bomen, moet je hier zeker ook eens door de daarrond liggende straatjes kuieren aangezien het hier vol identieke huisjes staat waar de zusters vroeger leefden en die prachtig bewaard gebleven zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven