Beste dameskappers in Gent

Reeds enkele jaren ben ik op zoek naar een echte goeie dameskapper in het centrum van Gent om tijdens het shoppen eens snel binnen te springen. Het aanbod is de laatste jaren vrij groot maar dan wordt het natuurlijk ook moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien en er de beste uit te kiezen…

De criteria voor een goeie kapper zijn voor mij de snelheid, kwaliteit, vriendelijkheid en uiteraard… de prijs.

Ik help jullie graag op weg en post hieronder alvast mijn ervaringen, hopelijk hebben jullie er iets aan!

Hieronder vinden jullie alvast een overzichtje, meer details over mijn bezoekje bij elk van deze kappers, vinden jullie lager in de post (blijven lezen dus!).

NaamLigging (+buurt)VriendelijkheidSnelheidKwaliteitPrijs (wassen, knippen en brushen)
dBst 53Koophandelsplein(Oud Justitiepaleis)😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
De CliΓ©ntWalpoortstraat(Vooruit)πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ‘ŽπŸ»πŸ‘ŽπŸ»πŸ‘ŽπŸ»πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š
KaprijkeSint-Niklaasstraat(Korenmarkt)😊😊😊😊😊😊😊😊
KreatosContributiestraat(Brugsepoort)πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ‘ŽπŸ»πŸ˜ŠπŸ˜Š

dBst 53

Mijn laatste ontdekking en dan ook mijn meest recente kapbeurt. Ik stapte binnen in volle middagspits maar werd heel vriendelijk ontvangen door de eigenaar. Het salon lijkt een heel goed geoliede machine want ook de rest van de afspraak verliep (ondanks de drukte) heel vlot. Ik mocht onmiddellijk plaatsnemen aan de wastafel (met zicht op een wel heel origineel decorstuk – een gigantisch gekleurd paard J), werd daar vrij snel geholpen en eens mijn haar gewassen was, kwam er ook reeds na 5 minuten iemand mijn haar knippen. Diezelfde persoon die mijn haar knipte, brushte het ook onmiddellijk, wat een tweede wachttijd die je in vele andere salons wel hebt, uitsluit. Ik denk dat ik hier op een goeie 35 Γ  40 minuten terug buiten stond.

Conclusie: Ik was hier vooral onder de indruk van de snelheid en van de kwaliteit van de producten die worden gebruikt. Mijn gevraagde snit was vrij eenvoudig (ik heb gewoon de puntjes laten inkorten) maar ik was heel tevreden over het resultaat en zou hier ook in de toekomst voor een ambitieuzer kapsel durven binnenstappen. Enige minpuntje: ze aanvaarden geen gewone bankkaarten, enkel VISA.

De Cliènt

Ik heb me hier eigenlijk vooral laten verleiden door de bekende naam en ben er daarom even binnengestapt. Ontvangst viel wel mee, vrij kort en niet overdreven vriendelijk. De kapster zelf maakte dat wel goed en was wel heel vriendelijk. Het was er niet superdruk toen ik langsging (slechts enkele klanten voor mij) maar toch heb ik hier enorm lang zitten wachten. Ik heb meer dan 2u in dit salon doorgebracht… Meteen ook het grootste minpunt aan mijn bezoek. Over de kwaliteit van de knipbeurt valt echter niks aan te merken.

Kaprijke

Ook hier was ik op een vrij druk moment binnengestapt. Ik heb dan ook vrij lang moeten wachten, maar kon niet klagen want ze knippen hier ook wel vrij snel. Ondertussen kan je dan eens rondkijken in het toch wel speciale interieur met de oude charmante kappersstoelen. Het enige dat ik wel vervelend vond, is de chaos in dit salon. Sommige mensen kiezen bij het aankomen aan de balie een kapper uit waarvan ze willen dat die hen knipt, anderen (zoals ik) die geen voorkeur hebben, worden dan ook vaak voorgestoken door mensen die later zijn binnengekomen. De tweede keer dat ik hier langsging, dacht ik dan ook het licht gezien te hebben en koos ik ook reeds mijn kapper uit. Helaas heeft ook zij iemand voorgenomen die na mij was toegekomen. Qua volgorde moet je hier dus wel assertief zijn want op dat vlak verloopt het allemaal heel chaotisch.

Aangezien mijn haar de eerste keer goed geknipt was, ben ik hier bij mijn tweede knipbeurt voor een transformatie van heel lang naar heel kort gegaan en men heeft perfect naar mijn wensen geluisterd en die ook zo uitgevoerd. Hier werken wel vrij veel verschillende kappers dus waarschijnlijk moet je hier wel geluk hebben.

Het is hier allemaal wel wat meer basic en authentiek dan in bijvoorbeeld een CliΓ©nt dus de typische luxeproductjes van bij de kapper heb ik hier stiekem wel gemist.

Kreatos

Één van de weinige kappers die open zijn op maandag, vandaar dat mijn keuze hierop viel. Ik kwam hier toe op een heel doods moment, er was geen enkele andere klant in het salon toen ik toekwam, dus ik werd direct bediend. Het bezoek verliep vlot en de kapster was heel vriendelijk. Over de knipbeurt zelf was ik minder tevreden. Het in laagjes knippen en versnijden (waar ik sowieso geen fan van ben) was, ondanks mijn waarschuwing, toch heel enthousiast gebeurd en mijn haar had werkelijk alle mogelijke lengtes.

2 gedachten over “Beste dameskappers in Gent

 1. Kapsalon Hairbonkers in Gent.
  Een salon waar je niet betaald voor jouw geslacht maar voor de tijd die gespendeerd word.
  Hat salon is in het thema van Alice in wonderland!
  En ze werkt met Vegan cruelty- free en glutenvrije producten.
  Alles word besproken en je kan u er thuis voelen.
  Er is een groot aanbod ook voor kleuringen.

 2. Jitske knipt!

  Heerlijke sfeer en interieur!

  Hier wordt tevens de nodige tijd genomen vooraf om het gewenste kapsel te bespreken en te bekomen
  Alle stylisten beschikken over de nodige expertise en motivatie!
  Het zijn echte experts in kleur en snit.

  Zeker waard om eens langs te gaan al dan niet op afspraak.

  Ps: ook hier enkel vegan cruelty free producten aanwezig.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven