Bananentaart recept (met bladerdeeg): gemakkelijk zelf maken in 30 minuten!

Hmm, een heerlijke bananentaart kan er altijd wel in! Een taart kost al snel heel wat geld bij de bakker, terwijl je zelf een bananentaart kan maken thuis in een half uurtje. Ik deel je daarom ook graag mijn bananantaart recept met bladerdeeg die je eenvoudig zelf kan maken thuis met slechts een handvol ingredienten en in minder dan 30 minuten!

Ingrediënten voor 7 personen

Deze taart is een eenvoudige taart, die toch super snel en lekker is (en met gezond fruit)! Dit heb je nodig voor een taart van 7 personen:

  • 3 verse bananen
  • een rol bladerdeeg (Boni, …)
  • mix voor banketbakkersroom (Aveve: Cake ‘n Party Banketbakkersroom 400 g)
  • Taartgelei (Aveve: Dr Oetker Taartina)
  • Optioneel: vanillestokje
Close-up van een bananentaart

Bereiding van de bananentaart met bladerdeeg

Zoals beloofd, maak je deze bananentaart in minder dan 30 minuten. Verwarm alvast de oven voor op 180 graden!

Het bladerdeeg

We starten met het bladerdeeg: dit zal de bodem worden van de taart.

  • Vet de ronde bakvorm in met boter.
  • Rol het bladerdeeg uit over de bakvorm. Houd het bakpapier dat rond de bladerdeeg zit bij.
  • Prik vervolgens gaatjes in de bladerdeeg met een vork: een 20-tal gaatjes volstaat (gespreid over het hele oppervlakte)
  • De bakvorm mag de oven in: respecteer de instructies van het bladerdeeg (waarschijnlijk 20-tal minuten de oven in). Bak 10 minuten ‘blind’: je legt het bakpapier op de bladerdeeg en giet hier rijst over. Dit zorgt er voor dat het deeg niet begint te rijzen. Bak vervolgens nogmaals 10 minuten zonder de rijst.

De pudding

  • Terwijl de bladerdeeg in de oven zit, start je met de pudding.
  • Neem 100 gram van de mix voor banketbakkersroom en giet dit bij 330ml melk: goed roeren tot het een glad geheel wordt.
  • Optioneel: voeg er een vanillestokje aan toe (in twee snijden en merg uitschrapen)

Laatste stappen!

Je taartbodem van bladerdeeg en je pudding is klaar. Nu is het tijd om alles samen te voegen.

  • Vul je taartbodem met pudding
  • Snijd de banaan in schijfjes (of in de lengte) en leg deze genereus op de taart, zodat de pudding niet meer te zien is (Leg de bananen dakpansgewijs op de taart indien je met schijfjes werkt)

Om de taart langer vers te houden, en om een extra ‘shine’ aan je taart te geven, voeg je nu nog taartgelei toe.

Neem van 200 of 250 ml vruchtensap of water, 3 eetlepels af en roer dit door de inhoud van dit zakje. Breng de resterende vloeistof aan de kook. Bij gebruik van water ca. 2 eetlepels suiker toevoegen. Neem zodra de vloeistof kookt de pan van het vuur. Giet het papje erbij en breng het geheel onder voordurende roeren opnieuw aan de kook. Laat de gelei iets afkoelen en verdeel dit over het gebak. De taart kan na 15 – 20 minuten worden aangesneden.

Dr Oetker Taartina

S-M-A-K-E-L-I-J-K!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven