Krampjes bij jouw baby: mijn tips om te verminderen of stoppen

Je wilt bijna gaan slapen ‘s avonds en dan begint het: je baby begint onophoudelijk te schreeuwen en tieren. Hij of zij heeft duidelijk heel veel pijn: KRAMPEN! Een baby heeft vaak last van krampjes en dat is op zich normaal: vaak komt dit ‘s avonds voor, maar ook overdag.

Krampen komen in principe voor bij zowel borstvoeding als voeding via flesjes.

Het lijkt wel op je baby ontroostbaar is, en je weet niet meer wat je kan doen om hem of haar te helpen door de zure appel heen te bijten. Gelukkig zijn er toch heel wat dingen die je kan proberen om krampen te verhelpen of mnstens toch de krampjes te verminderen bij jouw baby.

Tip 1: Oefen druk uit op de buik

Bij veel babies is een lichte druk uitoefenen op de buik voldoende om de pijn van de krampjes te verzachten. Hoe je dit precies doet is een beetje zoeken en oefenen, en hangt af van baby tot baby. Hieronder zijn een aantal mogelijheden die jij kan proberen:

  • Leg de baby neer, en leg jouw hand op zijn of haar buik. Laat je hand rusten, oefen geen harde druk uit. Het gewicht van jouw hand is voldoende.
  • Wrijf lichtjes over de buik van je kleintje. Wissel je volledige hand af met de toppen van je vingers en kijk wat het beste effect heeft.
  • Leg je kindje op zijn buik en ondersteun hem of haar zo met jouw arm.

Tip 2: Ondersteun de darmpjes van je baby

De darmflora van je baby is nog volop in ontwikkeling, en dat is vaak de reden dat je baby nog last heeft van krampen. Via EasyDrops (5 druppeltjes per dag) geef je je baby (vanaf pasgeboren) direct een goede start in het leven.

Tip 3: Gebruik warmte op zijn buikje

Een zachte warmte kan ook een oplossing bieden tegen de krampjes bij jouw baby. Maak gebruik van een kersenpitkussen (die niet te heet is) bijvoorbeeld.

Je kan ook warmte zelf creeren door te wrijven over zijn buikje, via circulaire bewegingen.

Tip 4: Homeopathisch middel om in te dienen bij krampen

Soms is het toch een beetje zoeken naar een middeltje dat nu echt helpt voor jou klein wondertje. Je bent misschien lichtjes radeloos op momenten, om dat niets lijkt te werken. Probeer toch maar eens Mama Natura, een gekend homeopathisch middel dat bij heel wat ouders al heeft geholpen.

Je dient Mama Natura in (3 druppeltjes) wanneer de krampjes zich voordoen en het heeft direct effect. Na indienen wordt je baby rustig.

Je kan via onderstaande link Mama Natura aankopen:

En jij? Hoe heb jij die verschrikkelijke uren overleefd? Deel gerust jouw eigen tips en trukjes in de reacties hieronder.

BabyBaby
Meer over Zwangerschap & Baby

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven