Augustus en nog 9 maanden te gaan: trouwlocaties bezoeken

We weten dat we eigenlijk aan de late kant zijn om nog een locatie vast te leggen maar hopen dat we, gezien ons alternatief concept van een klein en intiem huwelijk, toch nog ergens iets zullen vinden.

We gaan eerst langs in een typische trouwfeestzaal. Al snel blijkt dit, zoals verwacht, helemaal niets voor ons te zijn. Deze feestzaal had een kleinere bijzaal die qua grootte ideaal zou zijn voor ons intiemer huwelijk al bevalt de inrichting en sfeer van de zaal ons helemaal niet. Ook het feit dat er tegelijkertijd naast ons in de grote feestzaal eveneens een huwelijk zou doorgaan (groter huwelijk en dus meer lawaai dan dat van ons), doet ons beslissen om deze optie onmiddellijk te schrappen. Tip aan onszelf: als we al niet helemaal overtuigd zijn door de foto’s op de website, moeten we ook onze tijd niet verspillen door de locatie fysiek te gaan bezoeken.

Wegens de ondertussen reeds gegroeide gastenlijst, bellen we het bezoek aan de B&B af wegens te klein. We hoorden aan de telefoon al dat deze locatie slechts voor een groep van max. 30 personen geschikt zou zijn.

De hoevelocatie die we bezoeken is prachtig maar vraagt enorm veel extra organisatie. Alles moet apart geregeld worden, zowel catering als stoelen, tafels, werkelijk alles. Dit lijkt ons een te grote uitdaging gezien de korte termijn en dus besluiten we ook deze locatie te schrappen.

Het bezoek aan het kasteel is een voltreffer. De locatie en de tuin is prachtig en de eventmanager lijkt ons professioneel. Bovendien beschikt het kasteel over salonzalen die kleiner en intiemer zijn en dus ideaal om een kleinere groep te ontvangen.

Trouwkleed passen

Nu de locatie vastligt, leggen we ook de kerk vast en kan ik me helemaal op het leukste aspect focussen en bel ik ook naar de bruidswinkel voor een afspraak. De verkoopster raadt me aan te wachten tot midden of eind september aangezien de nieuwe collectie dan volledig is binnengekomen. Ze verzekert me bovendien dat het dan nog ruim op tijd is om een kleed te bestellen. Vol ongeduld wacht ik dus nog een maandje af… J

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven